De loopgroep is jarig!

Hoera! Feest! De loopgroep is jarig op deze schrikkeldag. (De volgende keer dat we een lustrum kunnen vieren op de echte oprichtingsdatum is in 2040, dus geniet ervan vandaag!)

Eind jaren negentig is een aantal enthousiastelingen begonnen samen hard te lopen in Oegstgeest. Na een tijdje werd besloten dat dit groepje mensen misschien ook echt een club moest vormen. Dit heeft wel een poosje geduurd: het eerste clubblad, Looporgaan, is uit januari 1999, toen nog van de Loopgroep Oegstgeest in oprichting.

Hierin onder meer een beschrijving van het favoriete rondje door Oegstgeest van een der leden en een oproep om kopij in te leveren op een 3.5″-diskette, bij voorkeur in Word 97. Evenementen werden afgerekend in guldens en trainingen waren nog op echte die-hard-tijden: woensdagavond 21:00 en zondagochtend om 8:30 — en dan gewoon verzamelen in een park; niks geen kleedruimte.

In Looporgaan nr. 7 (het jaar was inmiddels 2000) volgde De Aankondiging aan de Lopers:

De rest is geschiedenis. Onze club is inmiddels dus alweer twintig jaar verder. Ik hoop dat we allemaal nog lang veel plezier aan onze club mogen beleven en namens alle leden: hartelijk dank, oprichters!!