Help jij het bevrijdingsvuur ophalen?

75 jaar geleden werd Nederland bevrijd. Sinds 1948 wordt er elk jaar wordt er op 4 mei een vlam ontstoken in Wageningen, de plek waar de capitulatie werd getekend. Het vuur staat symbool voor de vrijheid die op 5 mei wordt gevierd. De eerste keer werd dit vuur door lopers van de stranden van Normandië naar Wageningen gebracht en vanuit daar door lopers uit het hele land naar hun thuissteden gebracht.

Ook dit jaar maken loopgroepen uit het hele land zich op om dit symbool van vrijheid van Wageningen naar huis te brengen. Samen met lopers van de gemeente Oegstgeest wordt dit vuur opgehaald in de nacht van 4 op 5 mei.
Loop je voor de groep mee in deze estafette over meer dan 100km?

We leggen deze afstand af in 10 koppels en je loopt dus ongeveer 10 km in etappes van 2 km. Een unieke gelegenheid voor iedereen die 10 km kan lopen om deel te nemen een bijzonder evenement.

Het vuur wordt in de ochtend door de burgemeester in ontvangst genomen. Daarnaast bezoeken we alle oorlogsgraven en het monument van onze bevrijders om ook bij hun rustplaats het vuur van vrijheid te laten branden dat ze hebben bevochten.

Er is plaats voor 8 lopers van onze groep, dus geef je snel op om erbij te kunnen zijn!

Je opgeven kan per mail bij Edwin (edwin.zoetemeijer@gmail.com) voor 31 maart.

P.s. het verslag van Aad van vorig jaar lees je hier.