Hoe loopt het (niet) – 23 maart 2020

Het was vanavond een helder en krachtig standpunt van het Kabinet. Alle bijeenkomsten tot 1 juni zijn niet toegestaan. Daarbij geldt geen ondergrens meer aan het aantal mensen. Alles in het kader van onze gezondheid op langere termijn en de gezondheid van ouderen en kwetsbaren op de kortere termijn.

Dat betekent ook voor ons als Loopgroep dat wij geen trainingen en bijeenkomsten organiseren tot in ieder geval 1 juni of zoveel later als het Kabinet aangeeft. Daarmee concludeer ik dat een groot aantal evenementen, voor zover ze al niet afgelast waren, geen doorgang zullen vinden.

Ons Lustrumfeest ter ere van onze 20e verjaardag is al verplaatst en de Paashaaswijkloop is afgelast. Wel een groot compliment en waardering voor Katja, Geert en Chris die veel tijd hebben gestoken in de voorbereiding van alle lustrumactiviteiten en ook voor Dina, Peter en Ad die samen met de buurtvereniging (en alle vrijwilligers) al stonden te trappelen om een jubileumeditie van de beruchte Paashaaswijkloop tot een succesvol einde te brengen.

Dat alle (sport) evenementen worden afgelast is spijtig, maar gezien de omstandigheden en de grote impact van het Corona virus op onze samenleving en over de hele wereld, is het voor nu niet anders.

Het kabinet heeft ook aangegeven dat naar buiten gaan in groepen niet meer wordt toegestaan, op straffe van een boete als de burgemeester van de gemeente met een noodverordening daartoe besluit.

Voor iedere sporter, maar eigenlijk voor iedereen in Nederland en de wereld is het lastig om een nieuw evenwicht te vinden in de huidige situatie. Ook voor ons als hardlopers. Via sites als https://hardlopen.nl  en https://runnersworld.nl  zijn tips te vinden wat je kan doen als hardloper om binnen de maatregelen van het RIVM verantwoordelijk om te gaan met bewegen en daarbij geen risico te vormen voor je omgeving. Ga daarbij uit van je gezonde verstand.

Als bestuur en trainers van de Loopgroep zullen wij digitaal afstemmen wat de huidige situatie betekent voor ons als Loopgroep. Centraal daarbij staat het behoud van jullie gezondheid en die van onze omgeving, ouderen en kwetsbaren. Ik weet nog niet of en hoe wij jullie als lopers alternatieven kunnen bieden om in huis en in de tuin te laten bewegen om zo jullie conditie en core stablity op peil te houden. Logisch is dat er niet in groepsverband getraind zal worden.

Geen bijeenkomsten tot 1 juni betekent ook dat de ALV van mei niet door gaat. Als bestuur zullen wij met elkaar overleggen hoe wij de verantwoording van 2019 aan jullie voorleggen en ook hoe wij de bestuurswisseling vorm gaan geven. Dat zullen wij binnenkort in een ingelaste vergadering bespreken. Daarover zal ik jullie namens het bestuur in een later bericht informeren.

Ik hoop van harte dat wij in het najaar met elkaar gezond terug kunnen kijken op deze periode, die voor iedereen betekent dat het in het geheugen gegrift staat.

Namens het bestuur wens ik ons allemaal veel gezondheid toe en hoop dat wij elkaar na deze periode samen kunnen helpen aan een goede conditie en elkaar positieve verhalen kunnen vertellen.

Hartelijke groet,
Namens het bestuur,

Arnoud Nierop
voorzitter

2 antwoorden
 1. Willem
  Willem zegt:

  Zaterdag moest ik voortdurend in volle vaart de struiken in om breed waaierende families te ontwijken. Gisteren (Berkheide/Ganzenhoek) ging iedereen netjes even aan de kant. En het strand is (vooral bij laag water) natuurlijk ideaal om 10 meter afstand te houden.

 2. Hermien
  Hermien zegt:

  Mooie tekst Arnoud, dank.

  Blijf veilig iedereen en let op elkaar!
  Als ik ga rennen, houd ik minimaal 2 meter afstand tot mijn medemens, ook bij het passeren. Dus soms ga ik dan maar via de struiken of duik ik even een zijstraatje in.

  Zou fijn zijn als we 7 juni weer een mooie duintraining kunnen hebben met alle groepen. En anders in het najaar weer.
  Tot dan!!

Reacties zijn gesloten.