Samen lopen via Strava

Voor hen die het hardloopcontact missen, bestaat de mogelijkheid om via bijvoorbeeld Strava, Runkeeper of Nike+ elkaar te volgen. Veel leden van de loopgroep zitten op Strava en hier is ook een “club” op aangemaakt die Loopgroep Oegstgeest heet. Op die manier kunnen we elkaar toch volgen en blijven we in de onderlinge hardloopsferen 🙂

(Disclaimer: bestuur noch schrijver hebben aandelen in de hier bezongen app.)

Je kunt eenvoudig alle apps/sporthorloges laten synchroniseren met Strava.

Nu is het zo dat we als lopers vaak langer en sneller willen lopen. Dat is niet zo verstandig, maar je kunt wel op een andere manier elkaar samen uitdagen:

  • Bepaal van tevoren op welk tempo je wilt lopen en probeer dat te lopen zonder op je horloge / telefoon te kijken.
  • Spreek met elkaar af allemaal een bepaalde route te lopen op een bepaalde dag, zo ben je toch een beetje samen. Vaste loopgroeprondjes als die in de Leidse Hout, de Morsebelroute (groot en klein), de Klink, Koudenhoorn en de Bruggenronde staan ook in Strava.
  • Probeer onder een bepaalde hartslag te blijven: tijdens gewone trainingen loopt de hartslag uiteindelijk toch op, al blijft het tempo gelijk. Misschien is nu de tijd daar om echt op je hartslag te lopen en gas terug te nemen als je boven een bepaald aantal slagen uitkomt.
  • Voor de creatievelingen: probeer een figuur te lopen op de kaart. Zo goed als dit hoeft misschien niet, maar deze is ook wel erg mooi 🙂

Als jullie andere tips hebben, deel ze hieronder!

En houd die afstand tot anderen, al is het soms lastig. Het is geen wedstrijd, dus stap desnoods even de berm in en wacht eventjes..