Hoe loopt het? – mei 2020

Dinsdagavond 21 april werd duidelijk dat na 28 april een versoepeling van de regels omtrent het voorkomen van verspreiden van het coronavirus licht wordt ingevoerd. Kinderen en jeugdsporters mogen onder voorwaarden weer gaan sporten in groepsverband.

Helaas betekent dat voor volwassen sporters, zoals wij als leden van de Loopgroep Oegstgeest, nog geen versoepeling van de regelgeving krijgen. Dus tot die tijd zullen wij als leden individueel moeten blijven lopen. Via app-groepen, Strava en Facebook houden mensen elkaar op de hoogte en stimuleren mensen elkaar om te blijven lopen. Roel maakte een onderhoudsschema voor ons lopers. Toch blijft het voor velen lastig om zichzelf te blijven motiveren om te gaan of blijven lopen. Het weer werkt goed mee, dus pak die schoenen en begin met een klein stukje en pak steeds een paar kilometer er bij.

De verlenging van de coronamaatregelen betekenen ook voor ons als club dat we geen samenkomsten hebben. Ook als “het nieuwe normaal” weer begint, zullen we niet in grote groepen bij elkaar mogen komen. Dat is ook de reden dat de trainers alvast nadenken over trainen in het post-coronatijdperk.

Niet in grote groepen bij elkaar komen betekent ook dat wij als bestuur hebben besloten om de ALV die gepland stond voor mei dit jaar voorlopig door te schuiven naar oktober. In september zullen we beoordelen of de ALV in de maand erna kan plaatsvinden. We beseffen dat onze statuten anders voorschrijven, maar deze tijd vraagt om keuzes die we normaal niet maken. Mochten meerdere leden toch een ALV bijeen willen roepen dan kan dat. We zullen dan met hen in gesprek gaan hoe alle leden betrokken kunnen worden. Vooralsnog is er geen dringende aanleiding om de ALV uit te roepen. Voor ons staat de gezondheid en veiligheid van iedereen voorop. Zaken die op de agenda staan, zoals de jaarrekening 2019, budget 2021 en de bestuurswissel zullen in oktober behandeld worden.

We houden als bestuur nauw contact met de Atletiek Unie om geïnformeerd te blijven over hun adviezen en die van het RIVM. Wij vragen jullie om je goed te houden aan alle regels. Blijf lekker lopen, heb je inspiratie nodig zoek elkaar dan op, maar dan wel digitaal. Hou je aan de regels qua afstand en nog belangrijker…. Geniet vooral en gebruik je gezonde verstand! Ik hoop echt dat we elkaar weer snel live kunnen zien.

Zorg goed voor je zelf en voor elkaar!

Arnoud Nierop
Voorzitter

Dolf Janssen schreef in Runners World een inspirerend gedicht over ons lopers. Heel herkenbaar. Voor degenen die geen RW lezen, hieronder de weergave:

Het gaat om ….
Het gaat niet om wie wint de strijd
Het gaat niet om de snelste tijd
En niet om trainingsomvang in ‘n week
Het gaat niet om wie wie verslaat
Of waar je op een ranglijst staat
En ook niet om wie ooit het snelste bleek
Het gaat niet om een finishlijn
Om eerste of om laatste zijn
Je wint medailles, man, je bent bekend!
Het gaat niet eens om dat record
Natuurlijk, knap, daar doe je ’t voor
Maar ‘t gaat erom dat je ‘n loper bent
Het gaat om wind in je gezicht
Dat allereerste ochtendlicht
Je loopt, je lijkt de enige op aard’
Het gaat om dat je loopt en voelt
Je weet: zo is mijn lijf bedoeld
Het gaat om gratis maar toch zoveel waard

Het gaat om donker, beetje maan
Om ’s avonds laat, maar toch gegaan
De stad die bijna slaapt terwijl jij zweeft
Het gaat om zwoegen (dat komt voor)
Je overwint jezelf, gaat door
Afzet, landing, weten dat je leeft
Het gaat niet om wie de snelste schoen kan kopen
Het gaat, uiteindelijk, altijd, alleen om lopen

(bron: Dolf Janssen, Runnersworld maart 2020)

2 antwoorden
  1. Sue
    Sue zegt:

    Yes, really nice poem. Thanks for placing here! We get the RW but I didn’t see this.

  2. Liesbeth vd Haak
    Liesbeth vd Haak zegt:

    Prachtig gedicht ik had het al gelezen maar fijn het hier gedeeld te zien. En ja , zeker nu blijven ‘we’ lopen en elkaar op de hoogte houden

Reacties zijn gesloten.