Afsluiting en vervolg basiscursus

“Wat doe je als je een maand tevoren met de trainingen moet stoppen en er geen Paashaaswijkloop op 2e Paasdag is als afsluiting van een basiscursus?”

Veel basiscursisten hebben, zo goed en zo kwaad als het kon, doorgelopen tijdens de Corona verplichte trainingspauze. Met wekelijks trainingsschema’s via de groepsapp en een heuse challenge in het Paasweekend (ieder zijn eigen loop).

En inmiddels mogen we gelukkig weer met kleine groepjes hardlopen en is er een 3 (A3) en 5 (A5)-km indeling gemaakt. En zo is de basiscursus 2019/2020 een anders-dan-anders cursus geworden. En wat doe je dus als je de Paashaaswijkloop hebt moeten missen? Dan organiseer je gewoon een ludieke training op 2e Pinksterdag! Om de cursus toch min of meer met elkaar te kunnen afsluiten.

Vanuit verschillende startlocaties via verschillende routes kwamen de lopers en trainers naar de Klinkenbergerplas, waar het bestuur hen opwachtte met bubbels! Natuurlijk was een van de startplekken het Mien Ruyspark, dat groepje had daar nadien een heuse finish!

En is het dan nu gedaan met de basiscursus? De komende 2 weken zijn er nog A5 trainingen, daarna stromen deze lopers door naar B5. De A3 groep bouwt de maand juni nog op tot de 5 km om daarna ook de overstap naar de B5 te kunnen maken. Welkom bij de club!

Els, Annemarieke, José, Thomas en Geert