Hoe loopt het? – juni 2020

We lopen weer! En dat is lekker. De trainers hebben ontzettend veel werk verzet om alle voorbereidingen te treffen voor de organisatie. Willem Bast heeft ICT-technisch gezien een hoogstandje geleverd om in no-time een relatief simpel invulsysteem te bouwen. Ik weet van nabij dat in die aanloop enorm veel energie en uren zijn gaan zitten. En het was best spannend. Met hoeveel mensen kan je veilig en verantwoord lopen voor zowel de lopers als voor de inwoners van Oegstgeest? Hoe kunnen we zoveel mogelijk iedereen weer aan het lopen krijgen in clubverband?

Het is voor ons allemaal uitproberen in deze periode. Dat vraagt aanpassing van ons allemaal, maar vooral ook geduld en empathie. We zijn nu twee weken onderweg en steeds meer leden weten het reserveringssysteem te vinden om hun training te boeken. Dat is goed om te zien. Ik ben er van overtuigd dat we het met elkaar goed kunnen blijven organiseren en dat wij op termijn de groepsgrootte stap voor stap verder kunnen uitbreiden. Als de omstandigheden dat toelaten, uiteraard. We houden hierover nauw contact met de Atletiek Unie en de gemeente Oegstgeest.

Dit jaar is ons lustrumjaar. Wij hadden ons een feestelijk jaar voorgesteld, maar de coronamaatregelen staan ons dit niet toe. Daarnaast betekent dat ook dat de ALV is uitgesteld, de BBQ is afgelast en wij kijken of en hoe wij ons jaarfeest kunnen realiseren en onze ALV naar een latere datum dit jaar kunnen verplaatsen.

Het is jammer dat veel bijeenkomsten die wij gepland hadden niet door kunnen gaan. Maar dat alles viel bij mij in het niet toen het overlijdensbericht van Anne Hessing bij ons binnenkwam. Hoewel ik hier ook over schreef in de nieuwsflits, wil ik hier toch nog kort bij stilstaan. Het plotselinge overlijden van een jonge vrouw, laat je relativeren wat werkelijk belangrijk is in het leven. Vanaf deze plek wens ik de dierbaren van Anne alle sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Anne was enthousiast deelnemer aan de basiscursus. Met de basiscursus is de opstart gemaakt, eigenlijk met de afronding van hun basiscursus, zodat zij daarna kunnen doorstromen naar Beter 5. Ik hoop van harte dat zij, ondanks de interruptie door corona en het afblazen van de Paashaaswijkloop, met veel plezier hebben deelgenomen. Ik hoop vooral dat zij door de sfeer en het enthousiasme van de Loopgroep zijn aangestoken en daardoor veel plezier aan het lopen blijven beleven!

Ik wil afsluiten met nogmaals onze dank uit te spreken aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat we het lopen weer voorzichtig op kunnen starten. Met een rustig opbouwschema, zodat we allemaal veilig en verantwoord kunnen blijven lopen. Ik hoop dat wij allemaal elkaar kunnen blijven stimuleren met lopen, wandelen en bootcampen. We blijven kijken hoe we het lopen in groepen verantwoord kunnen uitbreiden. Dat vraagt inzet van ons allemaal. Dus bedank jezelf en elkaar dat we zo ordelijk weer met elkaar kunnen lopen. Geniet van het lopen en met elkaar.

Arnoud Nierop
voorzitter

  1. Sue
    Sue zegt:

    Thank you Arnoud! Your words and expressions seem to always match what we are feeling. And those feelings get a voice. So, we’ve shared and we connect. Even in times of social distancing. Cool! 😁🙏🏼🏃🏼‍♂️