Bevrijd Lopen: verslag en foto’s

Tja, en toen was er dat virus dat alles stillegde, inclusief de gezamenlijke looptrainingen. Dan sta je plots stil, letterlijk, terwijl je heerlijk liep, lekker in vorm begon te raken of midden in de voorbereiding voor je eerste marathon zat. Er zat niks anders op dan òf op de bank te gaan zitten òf alleen te gaan lopen. Dat laatste is voor sommige van ons geen natuurlijk gegeven en iets dat vooral uitdraait op een mentale training. Maar bikkels als wij zijn, zijn we in no-time omgeschakeld van groepsloper naar solitaire loper. Met wisselend en afnemend resultaat, dat wel.

Maar gezond en fit blijven is belangrijk dan ooit. Het hoofd leeglopen is noodzakelijker dan ooit. Nadat wij elkaar enkele weken gelden, bijna letterlijk tegen het lijf liepen, besloten we te gaan testen of het mogelijk was om op ongewone grote afstand van elkaar toch gezamenlijk te lopen. Dat lukte en voelde als een bevrijding.

De mooie routes uitgezet door Els met als thema 4-5 mei hebben we gezamenlijk gelopen in een ongewoon stil Oegstgeest en Leiden. De route leidde ons langs gedenkstenen en memorabele punten uit de Tweede Wereldoorlog. Veel van die punten zijn onopvallend en loop je makkelijk voorbij zonder dat je stilstaat bij de reden waarom ze daar juist staan. Nu hadden we wel alle tijd om de teksten te lezen en om ons heen te kijken.

Vooral het Joods weeshuis in Leiden, waarvan alle inwonertjes zijn afgevoerd maakte indruk en deed ons beseffen dat de bijzondere periode waarin we nu leven benauwend kan zijn, maar niet in de buurt komt bij de gebeurtenissen van toen. Het maakt alles even heel relatief.

De foto’s die we onderweg hebben gemaakt willen we graag met jullie delen. We hopen van harte dat we de routes volgende jaar weer gezamenlijk kunnen lopen!

Annelies, Myrna, Patricia en Geralda

 

  1. Jan Portegijs
    Jan Portegijs zegt:

    Een mooi verslag van een interessante route en prachtige foto’s. Had ik maar meegedaan. 😢