Hoe loopt het? – juli 2020

Het loopt heel goed! Ondanks alle coronamaatregelen van de afgelopen weken zijn we in staat gebleken om met elkaar weer te kunnen trainen. In kleine groepen, op 1,5 meter afstand en op wisselende plekken. Er was voor elk wat wils qua trainingen. Voor iedereen betekende dat een beetje aanpassen, maar we hebben het met elkaar ontzettend goed gedaan. Daar ben ik best wel trots op.

Het meest trots ben ik op ons trainerscorps en op Willem Bast, onze webmaster. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat wij als lopers een gevarieerd aanbod door de week kregen. Willem bouwde in no-time een reserveringssysteem en de trainers trokken alles uit de kast om op allerlei tijdstippen training te geven. Heel erg bedankt daarvoor! Wij hebben als bestuur aan de trainers en Willem een bos bloemen gestuurd om hen te bedanken voor hun inzet, creativiteit en vooral tijd die zij hebben gestoken in het draaiend maken van het trainingsprogramma. Ik heb gehoord dat dit door alle leden wordt gewaardeerd. We rennen, bootcampen en wandelen in en door Oegstgeest en omgeving en ontdekken soms ook nog nieuwe plekken en routes! Goed voor de conditie en voor het brein =)

En dan gaan we nu richting de zomer. Een zomer die voor velen van ons anders zal zijn dan we eerder dit jaar in gedachten hadden. Gelukkig worden de voorschriften van bijeenkomen wat soepeler. Tijdens de training geldt niet meer het strenge gebod van 1,5 meter. Als we pauzeren en voor & na de training geldt de 1,5-meterafspraak nog wel.

De komende weken normaliseren de trainingen weer wat verder. We lopen weer op de gebruikelijke plaatsen en verzamelen op de parkeerplaatsen bij de voetbalvelden nabij Pecos. Voorlopig geldt nog steeds dat we niet bij Pecos binnen verzamelen. De kleedkamers en het toilet kunnen we dus niet gebruiken. Hou daar rekening mee voordat je vertrekt naar de training. (Dus plassen en handen wassen doe je voor vertrek, je neemt je eigen water mee en dan op naar de training!)

Tijdens de zomervakantie zal een kleiner aantal trainers de groepen begeleiden. De trainers hebben tot nu toe wekelijks contact met elkaar gehad om door te spreken hoe de trainingen in de komende weken zullen verlopen. Houd hun berichtgeving goed in de gaten, zodat je weet hoe er tijdens de zomerperiode in clubverband getraind kan worden.

Ik wens iedereen een hele mooie zomer toe. Rust uit, loop lekker en geniet vooral van je vakantie, waar die ook mag zijn deze zomer. Geniet met volle teugen. Ik hoop iedereen na de zomer weer gezond, fit en wel op de training terug te zien. Of we dan alweer bij Pecos kunnen verzamelen, dat zullen we nog moeten bezien. Wat ik de afgelopen maanden wel heb geconstateerd is dat het aanpassingsvermogen van onze vereniging en leden heel erg groot is. Het loopt goed! En daar ben ik best trots op.

Arnoud Nierop
voorzitter

5 antwoorden
  1. amerik van leeuwen
    amerik van leeuwen zegt:

    Nu er weer in grotere groepen gelopen kan worden en de 1,5 m eigenlijk los gelaten gaat worden, is de kans dat het virus overgedragen gaat worden een stuk groter. Zeker als mensen gaan hijgen en hoesten ,praten tijdens het lopen.. En dan kan je daarna wel weer 1,5 m uit elkaar gaan staan maar dan is het leed al mogelijk geschied. Ik zal er voorzichtig mee zijn.

  2. Sue
    Sue zegt:

    ‘Proud as a peacock’ to be part of such a caring and professional club. 🦚

Reacties zijn gesloten.