Trailen met XL nu ook minder lang – welkom bij XM!

XL was voor corona de trailgroep die elke zondag door de duinen, het bos en over het strand liep. Op onverharde paadjes, soms helemaal geen paadjes, altijd in de natuur, met afstanden van (ruim) rond de 20 km. Jarenlang met Hermien als vaste trainer met elke week een goed doordachte en mooie route. Na een ontelbare hoeveelheid zondagen stopt zij nu hiermee. Haar evenaren kan niet, haar bedanken zeker wel! Hermien: bij deze ook vanaf deze plek!

In september gaan we als experiment van start met XL in een nieuwe vorm, met elke 2e en 4e zondag van de maand trainingen. We proberen daarbij wat dichter aan te sluiten op de andere trainingsafstanden zodat meer leden de (langere) trails weten te vinden.

De 2e zondag heeft een basisroute van 18-21km. Op de 4e zondag is de basisroute 16-18 km met daarbij een langere versie (21 tot 25 km). We noemen deze voor de duidelijkheid XM & XL. (Speciaal voor degenen die het eens willen proberen, én voor de traillopers die juist meer dan 20 km willen trainen, in een grotendeels gecombineerde route.) Deze training op de 4e zondag zal, net als bij XS, op de vrijdag ervoor in een Nieuwsflits worden aangekondigd. Details van de trainingen zijn altijd te vinden op het forum, met aanvangstijd (9.00 uur) en startplek. Daar kan je je ook aanmelden (leuk om te weten wie er komt!).

Naast de Small (XS, 10-14 km) en Large (XL, 18-25 km), krijgen we nu dus ook Medium(XM, 16-18 km). X staat voor trail.

Dus voor wie van trailen houdt zijn er nu elke maand de volgende mogelijkheden: 1e zondag duintraining, 2e zondag XL, 3e zondag XS, en 4e zondag XM & XL. Bewaar dat asfalt maar voor de woensdagen :-).

Meer weten? Bij vragen kan je terecht bij Els via xl@loopgroepoegstgeest.nl
Menno en Els

8 antwoorden

Reacties zijn gesloten.