Hoe loopt het? – september 2020

We gaan weer opstarten na de zomer! Samen lekker lopen en daarbij binnen alle maatregelen van Corona aan onze conditie werken. Ik hoop dat iedereen een mooie zomer heeft gehad; thuis of op vakantie. En natuurlijk hoop ik dat iedereen uitgerust, gezond en wel weer bij de trainingen aanwezig kan zijn. De trainers hebben weer een mooi schema voor ons in petto.

Ik ben blij dat we weer meer samen kunnen lopen. Bij Pecos kunnen we helaas nog niet verzamelen, omdat de kantine te klein is om op een verantwoorde manier te starten en te eindigen. Dat is jammer, omdat juist het sociale aspect van onze vereniging juist de vonk is die het samen lopen nog leuker maakt. Mocht je ideeën hebben hoe we na de training de komende maand(en) toch kunnen napraten, dan hoor ik dat graag. Kijk voor de afspraken over samen lopen ook nog even op onze site.

Onze vereniging kan niet draaien zonder vrijwilligers en ieder jaar dankt het bestuur hen voor hun inzet voor de club. Dit jaar doen we dat op 5 september met een vrijwilligersdiner bij De Zijlstroom in Leiderdorp, waar wij met inachtneming van coronaafspraken voornamelijk buiten hopen te eten en de vrijwilligers belonen voor hun inzet van afgelopen jaar. Hun inzet helpt ons lopers om lekker en onbezorgd te kunnen lopen, alsof het vanzelf gaat. Bijna 50 mensen zijn binnen onze club op een of andere wijze hierbij betrokken. Zij hebben een rol bij de website, communicatie, ledenadministratie, barcommissie, trainers, materiaalcommissie, evenementencommissie, bestuur enz.

Binnen het trainerscorps heeft Hermien aangegeven na vele jaren het stokje van trainer XL over te dragen. Velen van ons kennen de XL groep wellicht niet zo goed. Zij lopen op zondagen lange off-road routes door bos en duin, of zoals Hermien het altijd mooi zegt, “het asfalt vermijdend”. De jarenlange inzet van Hermien voor deze groep heeft hen heel veel trailplezier opgeleverd. Nu is het tijd voor haar om over te dragen. Meer hierover in deze nieuwsbrief. Ik wil vanaf deze plek Hermien, namens velen, ongelofelijk bedanken voor haar trouwe inzet, mooie en uitdagende routes en vooral haar toewijding voor onze XL lopers. We gaan haar uiteraard op een ander moment nog op persoonlijke wijze danken.

Het einde van de zomer betekent ook dat het weer eerder donker wordt. Dus iedereen neemt weer zijn verplichte verlichting mee naar de club en bij voorkeur ook reflectie in de vorm van een hesje of goed reflecterende kleding. Of, zoals we steeds meer zien, reflecterende hesjes met verlichting.

Om iedereen weer veilig te laten lopen, zullen wij ook weer als bestuur batterijen gaan vervangen. Dat doen wij op woensdagavonden in september, voorafgaand aan de training. Loop tussen 19.40 uur tot 19.55 uur even langs bij Pecos. Hou rekening met de 1,5 meter in de rij. Je loopt daarna goed verlicht weer naar buiten. De oude batterijen zullen wij recyclen.

In overleg met de trainers is gesproken over het laten vervallen van de bootcamptraining op vrijdag tijdens de baantraining. De donderdagavond bootcamp zetten we voort. Aanmelden voor de donderdagavond bootcamp blijft verplicht via bootcamp@loopgroepoegstgeest.nl. Rob, Katja en Arnoud zullen jullie dan helpen met verschillende oefeningen om jullie core te versterken. Tijdens de baantraining zal een bootcamp light worden gegeven voorafgaand aan het lopen van het programma op de baan. Opgeven voor de baantraining is niet nodig.

Ik merk dat ik wel toe ben aan elkaar weer te zien en spreken in de bar bij Pecos. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we de regels goed volgen, zodat we snel naar nog meer normaal kunnen.

Blijf gezond en lekker lopen!
Arnoud