Hoe loopt het? – oktober 2020

Het loopt altijd net even anders dan je denkt… Dat is ongeveer wel wat deze tijd typeert. Als club waren we voorzichtig weer aan het kijken hoe we elkaar weer meer konden ontmoeten, hoe we koffie op zondag konden organiseren en (belangrijk in de komende nattere maanden!) hoe we jassen en tassen droog bij Pecos konden ophangen. Helaas moesten we alle zaken terugdraaien. Nog even geen koffie of drankje, nog even geen jassen en tassen ophangen. We gaan ons er met elkaar doorheen slaan en zullen ons nog even aan moeten passen.

Deze maand staat de voorlichting voor de basiscursus gepland, maar deze kan ook fysiek geen doorgang vinden. Het mooi om te zien dat we ons aan kunnen passen naar wat wél kan en mogelijk is. Ik hoop dat het starten met trainen bij de Loopgroep voor velen loopplezier zal opleveren.

Peter, Dina en Ad hadden voor ons een mooie loopwedstrijd gepland. Speciaal voor de club. Door de maatregelen die zijn afgekondigd kan die deze maand niet doorgaan. Wat in het vat zit verzuurt niet, is een uitspraak die ook hiervoor geldt. Op een later moment komen de voorbereidingen tot nu toe vast weer van pas. Fingers crossed en lekker blijven lopen.

Eind deze maand gaan we de ALV digitaal organiseren. Anders dan anders, maar dat is de rode draad van dit jaar. Jullie ontvangen een link van ons om de vergadering mee te kunnen volgen. We nemen afscheid van Rob en Maurice. Voor Rob zal Wouter Heikens als nieuwe penningmeester worden voorgedragen. Voor de vervanging van Maurice zijn we nog bezig om een algemeen bestuurslid te werven.

Ook mijn rol als voorzitter zit er statutair eigenlijk op. Het bestuur zal echter de ALV voorstellen om mij nog tot de ALV van 2021 aan te laten blijven, zodat een overgang van het nieuwe bestuur soepel verloopt. Verder besluiten we over de begroting 2021 en het jaarverslag en de verantwoording over 2019. Omdat digitaal vergaderen ook voor ons uitproberen is, willen we iedereen vragen om alle opmerkingen, vragen en suggesties die betrekking hebben op de stukken van de ALV vooraf op de mail te zetten.

Blijf op de been, werk aan je conditie en laten we goed naar elkaar omkijken als we aan het lopen zijn. Houd afstand tot medelopers en andere verkeersdeelnemers.

Ik wens jullie allemaal een gezonde en fitte herfst toe. Tot op de club!

Arnoud Nierop
Voorzitter

 1. Marcel Hölscher
  Marcel Hölscher zegt:

  Beste Arnoud & andere bestuursleden,

  Voor alles wil ik jullie graag een groot compliment geven voor de wijze waarop jullie de vereniging door de roerige COVID periode loodsen. Goed georganiseerd, praktisch ingesteld en adequaat reagerend op de steeds wijzigende omstandigheden. Ik neem er mijn pet van harte voor af.

  Goed om te horen dat Arnoud nog een jaar aanblijft in deze lastige tijd. Je hebt de voorzittershamer met veel verve opgepakt en iedereen in staat gesteld hun beste bijdrage aan onze club te leveren. Loopgroep Oegstgeest is een groep getalenteerde mensen, waarbinnen zeker weer een nieuwe voorzitter (m/v) gevonden zal worden. Laat diegene zich alvast warmlopen om ons in het post COVID tijdperk weer verder te leiden.

  Ik verheug me op onze digitale jaarvergadering en op de continuering van het beleid. Voor nu: ga zo door bestuur. Jullie zijn kanjers. En Arnoud: nog een jaar vlammen, met een goede opvolging als groots afscheid (en anders ga je gewoon nog ff door). Hopelijk helpt deze tussentijdse lofrede als goedbedoelde ruggesteun.

  Hartelijke groet, Marcel Hölscher