Tips van de trainers

Hoe kleed je je nu het kouder wordt? Waar luister je naar tijdens het lopen? Of juist even naar helemaal niks anders dan de volgels? Hieronder tips uit het trainerskamp.

  • Wissel je wekelijkse routes af, zet je horloge of telefoon eens niet aan en let tijdens het lopen extra goed op de omgeving. Dan maak je meteen ook je hoofd leeg. Een beetje mindful lopen
  • Als het kouder wordt moet je jezelf goed aankleden om je te beschermen tegen de kou. Maar wanneer ben je eigenlijk goed aangekleed? Denk hiervoor aan het drielagensysteem. Het is belangrijk dat je meerdere laagjes over elkaar aan doet. Maar let op: als je buiten stil staat, voelt het altijd kouder aan. De vuistregel is dat het al rennend 10 graden warmer voelt.
  • Luister je vaker naar Podcasts? Dan is hardlooppodcast De Pacer een aanrader. Het is een podcast over hardlopen en de lange weg naar een marathon in het bijzonder. Loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert bespreken de bijzondere wereld van het hardlopen. Ze nodigen interessante gasten uit met inspirerende verhalen en pakken de actualiteit en de topsport mee.