Mijn favoriete loopje: Trailrun Leudal

Door Geert: Altijd zonnig weer, een gemoedelijke en ontspannen loopsfeer en dat alles in het prachtige natuurgebied Het Leudal met onder andere de Litsberg en de “Nunhemse Alpen”: ziedaar de ingrediënten van mijn favoriete loopje.

Persoonlijk komt daar voor mij nog bij dat de Leudaltrail elk jaar in de geboorteplaats van mijn moeder plaatsvindt (in Heythuyzen, vlak bij Roermond) en dat mijn neef en nicht deze mee helpen organiseren. Dus na afloop kan ik bij hen douchen en lunchen we gezellig samen.

Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: een korte trail van ongeveer 12, een midden trail van ongeveer 21 en een lange trail van ongeveer 30 kilometer. Er is geen officiële tijdregistratie en dat is precies wat me aanspreekt: de sfeer is er een van lekker willen lopen en genieten van de mooie omgeving. En na afloop natuurlijk Limburgse vlaai!

Wil je ook jouw loopje delen binnen de Loopgroep? Graag!. Schrijf dan een stuk van maximaal 150 woorden en stuur het op naar tk@loopgroepoegstgeest.nl

Geert

  1. Liesbeth vd Haak
    Liesbeth vd Haak zegt:

    Hi Geert, werd helemaal blij van je stukje over het Leudal en de Leudaltrail. Niets dan mooie herinneringen aan prachtige natuur en een heel ontspannen sfeer. Ook zonder officiele trail loop ik graag in het Leudal zo dicht bij zo’n exotisch mooie plek op aarde!