Virtuele marathon Leiden

Na het niet doorgaan van de Leiden marathon in mei, werd ook 22 november afgeblazen. Lopers die zich ingeschreven hadden konden wel op eigen houtje 5, 10 of 21,1 kilometer lopen. Hiermee konden zij alsnog een sportief halssnoer aan hun verzameling toevoegen. Lees hieronder hoe Claudine, Jana en Roel deze unieke Pilgrim Museum medaille verdienden!

Claudine J – Al heel vroeg had ik me ingeschreven voor de halve marathon van Leiden op 10 mei 2020. Niemand had toen kunnen geloven dat er geen startschot zou klinken in dat weekend van 10 mei en dat ik uiteindelijk ruim een half jaar later alleen moest lopen.

Na een mooi voorbereidingsschema te hebben gevolgd liep ik op zondagochtend 22 november mijn voordeur uit om te starten met de 21,1 km. Vanuit Leiderdorp de polder ingedoken naar Hoogmade en over strakke fietspaden richting Koudekerk aan de Rijn. Onderweg werd ik getrakteerd op dansende mensen op een fietspad, een melktap, een mobiele kaaskraam, koeien, schapen, wandelaars en fietsers waardoor ik aan het treuzelen was. Bij Koudekerk kun je langs de Rijn weer terug naar Leiderdorp lopen of via de polder. Ik koos voor het laatste.

Daar moest wel even het gas erop omdat ik graag onder de 2 uur wilde finishen, dat blijft het strebertje in mij hahaha. Dit lukte!

Zoals altijd heb ik van iedere kilometer genoten maar het was allemaal wel anders: de kriebels in je buik voor een wedstrijd, het startschot, de mede-hardlopers, muziek langs de van de route en het aanmoedigde publiek was een groot gemis.

Hopelijk kunnen we volgend jaar, in goede gezondheid en met een kleine groep wel weer aan de start staan van de LM 2021, in de binnenstad van Leiden.

Jana K – Ik zie allemaal uitdagingen langs komen maar ik vrees dat jullie de virtuele Leiden Marathon vergeten zijn! Jammer dat de echte loop niet door is gegaan! Ik heb de uitdaging aangenomen en de 10 km gelopen op zondag 22 november. Ik koos mijn favoriete route. Prachtig weer! Korte broek en shirtje en gaan.

Ik kwam ook lopers van de loopgroep tegen. In gedachten het parcours van afgelopen jaar. Vandaag liep ik richting Klink en terug. De grootse uitdaging was het fietstunneltje op de terugweg. Verder had ik een redelijk snel parcours gekozen: weinig oversteken, weinig bochten. Ik ben blij met het resultaat want ik liep bijna 10 minuten sneller dan afgelopen jaar! 58:39 op de app van de LM en 58:08 op mijn horloge. Aangezien ik op Strava niet meedoe maar toch een mooie prestatie heb afgeleverd heb ik toch een beloning verdiend? Vond ik wel; ik nam een heerlijke pure chocomelk, een warme douche en een heerlijke lunch. That’s my Sunday!

 

Roel H – Dit jaar doen we toch ook weer mee met de 10 km Leiden Marathon? Mijn oudste zoon had zich al ingeschreven en stelde ons deze vraag. Want we doen namelijk elk jaar mee. ‘We’ zijn de familie Hendriksen: mijn zonen Bartjan en Jorick en ik “als haas” en soms loopt ook aanhang mee. Voor de Hendrikjes ieder jaar weer de uitdaging om binnen het uur te finishen en daar worden de trainingen op afgestemd. Steevast te laat, “huh, volgende maand al?”, dus wat makkelijk moet kunnen, wordt ieder jaar weer een grote opgave.

Dit jaar virtueel en aanhang Jasper doet ook mee. Ik had een rondje van 2,5 km uitgezet, dus kwamen we 3x langs onze voordeur, waar de rest van de familie steeds na een krap kwartiertje ons luid stond aan te moedigen. Op de stoep was een heuse waterpost ingericht. De plastic bekertjes werden al hardlopend vakkundig leeg gedronken en professioneel 30 meter verderop in de tuinen van de buren gesmeten. Dat leverde boze gezichten op, maar mijn kleinzoon van 3,5 ontpopte zich als een fervent plogger.

De finish was glorieus ruim binnen het uur. Snel uploaden op de Leiden Marathon-app en daarna de medaille halen bij RunnersWorld in Leiden.

Volgend jaar weer! Dan beginnen we eerder met trainen! Maar ja, dat zeggen de Hendrikjes ieder jaar. Opa vindt het wel prima, zo’n Z1-loopje!

 

  1. Liesbeth vd Haak
    Liesbeth vd Haak zegt:

    Dank jullie wel voor jullie amusante en inspirerende verhalen. leuk om te lezen!
    10 km/uur in Z1? dat zou ik ook wel willen, heb je een schema om dat te bewerkstelligen Roel?