Uitslag challenge week 3: ploggen

We kregen twee inzendingen deze week die allebei een prijs verdienen: lekkere  en verantwoorde chocolade van Tony’s Chocolonely. Hulde voor beide inzenders die Oegstgeest en omgeving weer wat schoner hebben gemaakt.

Annemarieke mailde met drie ex-basiscursisten het volgende gedicht met foto:

Sint’s crew heeft vele actieve Pieten
Die graag van hardlopen mogen genieten
In het donker lijkt Nederland een erg proper land
Maar in het licht zie je wat er al de bermen is beland:

Papier, condooms, en bergen met plastic,
Mondkapjes, hondenpoep en heel veel blik
De Pieten vulden vanmorgen hiermee vele tassen
Dus nu weer een schoon Oegstgeest en Warmond, klasse!

Verder was ook Hermien actief met ploggen. Ze stuurde het volgende verslag van haar plogactie met diverse foto’s, waarvan we er hier twee bijvoegen.

Vanmorgen met tegenzin gestart aan mijn vaste rondje. Het was een grauwe dag, mijn vaste loopmaatje is ziek dus ik moest alleen en dat doe ik haast nooit, kortom het moest van érg ver komen om de deur uit te gaan. Na 400 meter ben ik op het Bio Science Park en als altijd, lag daar veel afval op straat en in de berm. Ik was alleen een plastic tas vergeten…

Bij het Garden Inn Hotel krijg ik een vuilniszak, zo’n heel grote voor bedrijfsafval. Ik dacht nog ‘hebben jullie geen kleintje?’ Al snel bleek het een uitermate handige zak: stevig plastic, er past veel in én je slingert ‘m makkelijk op je rug, als een echte Piet!

Ik kwam van alles tegen: naast de gebruikelijke blikjes, peuken en sigarettendoosjes ook vuurwerk. Bij ploggen moet je niet bang zijn voor vieze handen! Ook bij het gemeentehuis ligt helaas genoeg. In mijn natuurlijke habitat (niet op asfalt, maar in de bosschages en struiken) kom je helaas ook mondkapjes tegen. Uiteindelijk vond ik er zestien, van allerlei soorten.

Ik vond een tas met verregend kinderjack, damessjaal en een handdoek. Je vraagt je soms toch af wat er is gebeurd… Die zak werd zwaarder en zwaarder en telkens dacht ik: nu is het genoeg. Maar plastic kan ik gewoon niet laten liggen.

Na twee-en-een-half uur was ik eindelijk thuis! Ik dacht even de zak (van Sint) bij de buren achter te laten, maar ik denk dat mijn buurmeisjes niet zo blij zouden zijn met de inhoud :)…

Na 2:29 uur, 10,1 kilometer en 8,7 kilogram vond ik het genoeg voor vandaag!