Tips en weetjes week 3

Mocht u niets willen weten over foamrollers, over waarom dadels goed zijn voor hardlopen of waarom hardlopen werkt tegen depressies, lees dan niet verder.

  • Wist je dat dadels een ideale snack zijn tijdens het hardlopen? Hier lees je waarom dit zo is.
  • Wie ontdekte de foamroller? Je weet wel het massage-apparaat met ribbels dat veel hardlopers gebruiken als preventie voor blessures of juist bij het herstel na een blessure. De ontdekker was de Israëlische kernfysicus Moshe Feldenkrais. In de Verenigde Staten maakte hij van verpakkingsmateriaal de eerste foamroller en gebruikte die bij de onder zijn naam beroemde methode voor het herstel van blokkades in het lichaam; juist ja, de Feldenkrais-methode.
  • Hardlopen is een uitstekend (gratis) medicijn bij depressies. Lees er hier meer over.