12e weekchallenge: gas op die lolly!

Het kan niet altijd feest zijn: een beetje lui een foto schieten en daarmee de challenge volbrengen. Nee hoor! Deze week: intervaltraining! Gaarne net zo veel enthousiasme voor deze challenge als voor het maken van sneeuwfoto’s!

Intervaltrainingen vormen een vast onderdeel van het programma van de Loopgroep. En dat is niet voor niets. Je conditie wordt er beter van, je wordt sneller en dat alles in minder tijd dan een duurloop. En je verbrandt na de training ook nog eens meer! Trainen betekent je lichaam steeds weer prikkels geven en variatie is daarbij essentieel. Loop je altijd in hetzelfde tempo, dan levert dat veel minder op.

De challenge deze week is daarom om de training van 17 februari van het rooster te lopen. Dat hoeft natuurlijk niet letterlijk op woensdagavond te zijn. Voor Beter 5 is dat een wisselduur en voor Beter 10 en de tempogroepen is dat een minutenloop (inclusief Z4). Er zijn geen prijzen beschikbaar: je doet het vooral voor jezelf (en ook een beetje voor Roel die elke maand weer het rooster maakt).