Hoe loop jij (niet) tijdens corona? – deel 2

Door Natalie Janssen, (meestal) Beter 10.

De afgelopen twee jaar heb ik met ontzettend veel plezier bij de loopgroep gelopen en heb ik mijn grenzen verlegd en doelen behaald. Zo heb ik met de loopgroep opgebouwd van 5 naar 10 kilometer en heb ik deze 10 kilometer in 1 uur en 3 minuten gelopen bij de City Pier City in 2020. Dit was een week voor de eerste lockdown. Ik kan me herinneren dat we allemaal niet zeker wisten of de loop door zou gaan. Maar hij ging door en ik liep mijn beste tijd tot dan toe.

In de eerste lockdown heb ik veel zelf gelopen, ik weet de lege straten nog goed voor de geest te halen. Het leek wel een soort twilight zone, waarbij je bijna schrok als je iemand op straat tegenkwam. Het verschil met nu is wel dat het toen wat langer licht bleef en we richting de lente gingen. Daardoor bleef ik nog wel 2 tot 3 keer per week lopen.

Toen de versoepeling kwam en we weer met elkaar mochten lopen, was ik erg blij. Ik had de stok achter de deur gemist en had ook mijn loopmaatjes gemist. Het lopen in kleine clubjes en op andere tijden maakten dat er wat meer oog was voor elkaar. Ik was dankbaar om met de club te kunnen lopen.

Bij deze lockdown merk ik dat ik het lastiger vind om de routine van het lopen erin te houden. Dat komt niet alleen door de afgelopen feestdagen maar ook door de donkere, koude en natte avonden. Om dit te trotseren moet je echt wel van goeden huize komen. De zondagen lukken vaak wel en zeker als het winterzonnetje schijnt.

Ik kijk erg uit naar het weer samen lopen, de stok achter de deur en de gezelligheid. Hopelijk tot snel!

Natalie, rechts, aan de start van de CPC in 2020