Hoe blijf je sterk en fit in coronatijd? Het verhaal van Myrna

Dank je wel, Marianne voor het digitaal stokje over fit blijven in Coronatijd.

Heel gek, maar ik heb mij nog nooit zo fit gevoeld en dat komt echt door het samenlopen met leden van de loopgroep. Samen met vijf andere dames uit de loopgroep ‘de Coronarenners’ ben ik blijven lopen en heb ik een enorme conditie opgebouwd. Zowel zondag als woensdag lopen wij samen in wisselende samenstelling.

Hoe het begon
Op een stralende zondag in maart 2020 sloot ik mij aan bij een groepje van vier. De route was bekend: een rondje Katwijkse duinen van ongeveer 10 km, inclusief het ‘Laarzenpad’. Dat laatste was toen voor mij een enorme uitdaging en nog niet haalbaar. Mijn metgezellen gingen vol goede moed het ‘Laarzenpad’ op en we troffen elkaar bij het voormalig ‘Theehuis’. Helaas bleef het niet bij de eerste keer dat ik het ‘Laarzenpad’ vermeed, maar bij de derde keer liet ik mij verleiden en ging ik mee het ‘Laarzenpad’ op.

En nu
In het begin dacht ik “waar ben ik aan begonnen”, maar nu bijna een jaar later lopen wij tussen de 13 en 14 km op de zondag en geniet ik van het ‘Laarzenpad’. Ik geniet enorm van deze duintrainingen, de gezelligheid, de lol die wij samen hebben en onze gesprekken over moestuinen, playlisten, bilspieren, Lebbis, Duke, Hemahempjes, jurkjes, jumpsuit, leeftijd, Netflix en nog vele onderwerpen.

Op de woensdag, zeker na een lange dag van lesgeven in Teams, sta ik te trappelen om weer te gaan lopen. Gelukkig werkt mijn enthousiasme vaak aanstekelijk  en lopen wij in de omgeving van Oegstgeest, Leiden , Rijnsburg en Katwijk. Op de vrijdagen word ik regelmatig uitgedaagd om samen het ‘Leidsche Hout’ rondje te doen. Een intervaltraining is voor mij een mooie manier om de week af te sluiten. (En ja, wij houden bij het samen lopen de Coronamaatregelen in acht en bij het lopen ontstaat er een natuurlijke verdeling.

De onmisbare virtuele bootcamp
Voor Corona was vrijdag mijn bootcampdag en had ik een vaste bootcamp ‘mattie’, daarom vind ik het geweldig dat ik nu op donderdag en soms maandag mee kan doen aan de virtuele bootcamptrainingen. Ik kan dat ieder lid van de loopgroep aanraden. Het is een fantastische spierpijnervaring na zo’n bootcamptraining.

Mijn tips
Ik voel mij super fit in Coronatijd en dat komt echt door de loopgroep en dat wens ik ieder lid van de loopgroep toe. Mijn tips voor deze periode zijn dus: blijf lopen, ga op zoek naar loopmaatje(s), check de site van de loopgroep voor looproutes, laat je door looproutes van anderen inspireren, maak tijd vrij voor de virtuele bootcamp en doe mee.

Groetjes en het digitaal stokje over fit blijven in Coronatijd gaat naar Elselijn.
Myrna

De coronarenners