Hoe blijf je sterk en fit in coronatijd? Het verhaal van Elselijn

Dank je Myrna, voor je uitnodiging om iets te schrijven over hoe je sterk en fit blijft in coronatijd.

Voor mij is sporten in coronatijd (nog meer dan anders) een uitlaatklep geworden. Even een uitstapje van dagen die verder allemaal veel op elkaar lijken.

Snelheid
Het niet meer samen trainen in groepen heeft gevolgen voor mijn snelheid. In een groep word je toch meer gestimuleerd om harder te lopen en doe je vaker interval trainingen dan als je met z’n tweeen loopt. Op vorige week na dan, toen wist Sylvie mij te overtuigen om 3 rondjes Leidse Hout te lopen. En ook deze week ga ik kijken of er een loopmaatje de Z4-uitdaging met mij aan wil gaan. Ondanks dat zou ik er nu niet aan moeten denken een snelle 10km te lopen, dat gaat zeker geen succes worden.

Conditie
Los van de snelheid, gaat het met mijn conditie best aardig. Onder andere door het enthousiasme van Menno ben ik groot fan geworden van trailen. In het weekend spreek ik dan ook graag met iemand uit de appgroep ‘van het padje af’ om lekker in de natuur te ravotten in de duinen, bossen of op het strand. Juist door de kleinschaligheid is het makkelijker om ergens buiten Oegstgeest af te spreken en ga je nog eens met iemand hollen van buiten je vertrouwde clubje. Samen lopen levert ook mooie gesprekken op en leer je elkaar beter kennen dan als je in een groep loopt. Verder loop ik elke woensdag met iemand van het vertrouwde clubje; de pre-corona 50-groep.

Fit
Net als Myrna doe ik met veel plezier mee aan de virtuele bootcamp. Als het even kan doe ik op maandag- en donderdagavonden mee. Ook omdat het een moment is dat we elkaar weer even zien. Rob, Katja en Arnoud bereiden elke keer weer nieuwe oefeningen voor en de trainingen staan garant voor een lekkere dosis spierpijn.

Mijn tips? Lekker blijven bewegen en geniet van de prachtige hobby die we delen. Think about this: I don’t sweat, I sparkle!

Het digitale stokje over fit blijven in Coronatijd geef ik door aan Robert.