Hoe loop jij (niet) in coronatijd? – Het verhaal van Wim

Na zeker 20 keer te zijn begonnen met hardlopen ben ik ook 19 keer weer gestopt. Geen plan, niet voorbereid, te hard, te ver, noem het maar op. 19 redenen om maar weer te stoppen en me voor te bereiden op de volgende start. Tot het moment dat ik mij aanmeldde voor de Basiscursus. Goede opbouw, leuke mensen en perfecte begeleiding hebben er voor gezorgd dat ik door ben gegaan.

En toen verscheen dat waardeloze virus op het toneel. Even leek het er voor mij op dat ook ditmaal mijn hardloopavontuur ging eindigen. Maar door de geweldige inspanningen van het bestuur en trainers van onze loopgroep konden wij “gewoon” blijven doorlopen en trainen. En wat is het leuk. Door het nieuwe Singelpark in Leiden, op de atletiekbaan, Warmond en natuurlijk de Katwijkse duinen en strand.

Het enthousiasme van de trainers werkt aanstekelijk en motiveert om te blijven lopen. Daarnaast is het lopen in en met een groep(je) voor mij heel belangrijk om ook door te gaan als je een keer geen zin hebt. Het is ook heel mooi om te zien hoe verschillende mensen uit de Basiscursus die even afgehaakt waren, door wat appjes van medecursisten en trainers toch weer de draad oppakken en gaan lopen.

Tot op de dag van vandaag loop ik, geheel coronaproof, mijn rondjes op zondagochtend en woensdagavond onder leiding van Annemarieke. En bijna elke keer komen we onderweg bekende gezichten tegen. Dat doet goed en zorgt ervoor dat zelfs dat virus er niet voor kan zorgen dat ik de 20ste keer stop!

Wim