Tips en weetjes week 7

Ook deze keer weer een bonte verzameling feitjes en leesvoer. Over NK Atletiek en Eiwitten, maar ook de reden waarom je niet zo snel meer aftakelt sinds je hardloopt…

  • Zaterdag 20 en zondag 21 februari vindt het NK Indoor Atletiek plaats in Apeldoorn. Lees de voorbeschouwing van dit evenement.
  • In een eerder bericht schreven we al dat het belangrijk is om gedurende de dag voldoende eiwitten te eten. Eiwitten zijn belangrijk om goed te kunnen lopen én te kunnen herstellen. Daarom hier nogmaals een bijdrage over met welke producten je je dagelijkse portie eiwitten makkelijk haalt (en waarmee dat niet zo gemakkelijk is).
  • We kunnen niet om het fenomeen Nils van der Poel heen. De Zweed werd afgelopen weekeinde wereldkampioen op de 5 en de 10 kilometer schaatsen in Heerenveen met op de laatste afstand zelfs een wereldrecord! Wat is zijn geheim? Hardlopen. Lees het hier.
  • Jessical Gal was een succesvolle judoka. Nu is ze sportarts. In een bijdrage van de Hartstichting geeft ze tips om sporten en bewegen in te bouwen in je dagelijkse leven. Ook interessant voor huisgenoten die nog niet zo fanatiek sporten als jij. Helaas zijn enkele tips in coronatijd even niet mogelijk.
  • Wist je dat je van hardlopen ook slimmer wordt en de aftakeling van je hersenen vertraagt? Lees het hier. [Geldt dit ook voor Menno? – red.]