Hoe loop jij (niet) in coronatijd? – Het verhaal van Robert B

Toen ik nadacht over de inhoud van dit korte verhaal kwam ik bij toeval een quote tegen van de Griekse filosoof Archilochus, die voor mij deels samenvat hoe ik het hardlopen ervaar.

“We do not rise to the level of our expectations. We fall to the level of our training.”

En tijdens die training word ik, lockdown of geen lockdown, fantastisch begeleid en ondersteund door de trainers van onze loopgroep. Dat merkte ik al toen ik in november 2019 startte met de basiscursus, maar ook tijdens de eerste lockdown, waardoor ik de basiscursus nog net niet had afgerond.

Ik nam mezelf voor op eigen kracht het restant van het opbouwschema af te ronden. Helaas ging ik begin april bij een verhuisactie door mijn rug en zat hardlopen er een paar weken niet in. Toen de eerste lockdown iets werd versoepeld kon ik de draad weer oppakken dankzij de goede trainingsinitiatieven van onze vereniging. Het eenvoudig kunnen aanmelden via de website en het lopen in kleine groepjes heeft voor mij heel goed gewerkt.

Vervolgens heb ik mijn niveau verder kunnen uitbouwen toen we in de zomermaanden weer in grote groepen konden trainen. Ook tijdens de tweede lockdown heb ik veel steun aan de initiatieven van onze loopgroep. Twee keer in de week train ik op veilige afstand en onder goede begeleiding. Het niveau en de afwisseling van de training sluiten goed aan. Ik ervaar echt dat ik het lopen hierdoor beter volhoud.

Heel veel dank aan de trainers en mijn loopmaatjes en natuurlijk hoop ik voor ons allemaal dat we snel uit de lockdown komen en weer in grotere groepen via training aan ons hardloopniveau kunnen blijven werken.