Hoe loop jij (niet) in coronatijd? – Het verhaal van Shuk-hing

Lid worden bij de Loopgroep is mijn beste besluit op sportief gebied. Ik vond sporten eigenlijk nooit zo leuk…

Niet gedacht dat ik een paar jaar later zo veel plezier aan hardlopen zou beleven. In coronatijd waardeer ik het zelfs nog meer dat het hardlopen wel mogelijk is.

Begeleid door goede trainers en samen met een grote groep medecursisten, ben ik gestart met de Basiscursus van 2017/2018. Het jaar daarna heb ik opgebouwd naar 10 km met het Zorg en Zekerheid Circuit. De halve marathon van Leiden 2020 was mijn volgende doel. Met een gemotiveerde groep waren we daarvoor aan het trainen en net voor de eerste lockdown (15 maart 2020) heb ik met Martijn en Marjan nog een training van 18,5 km gelopen! De halve van Leiden ging echter niet door.

Gelukkig zit er intussen zoveel routine in, dat ik zeker twee keer per week ben blijven hardlopen. Vaak loop ik met Hannah, soms ook met Esther of alleen. Door het vele thuiswerken en perioden van thuisonderwijs, heb ik behoefte aan even lekker naar buiten en kan ik genieten van het hardlopen. Zelfs in weer en wind toen het stormde en in de vrieskou, gewoon gaan.

Maar het is pas echt genieten in de duinen met het zonnetje en als beloning daarna een cappuccino to go. We komen daar vaak ook andere leden van de Loopgroep tegen tijdens ons wekelijkse rondje op zondag. Wat zou het fijn zijn als we weer met de Loopgroep duintraining mogen doen met daarna gezellig een koffie bij het Strandhuys. De trainingsschema’s van de Loopgroep, de nieuwsbrieven en challenges helpen mee om mijn motivatie voor het hardlopen er in te houden. Hopelijk kunnen we op 10 oktober die halve marathon van Leiden lopen, ik heb er zin in!

Ik geef het stokje door aan Esther, zij is bereid te vertellen in het volgende Bericht van de trainers over hoe zij loopt.