Hoe loop jij (niet) in coronatijd? – Esther V.

Oktober 2017… ik trok letterlijk de ‘stoute’ schoenen aan. Van tevoren nooit gedacht dat ik daaraan drie goede vriendinnen en heel veel waardevolle loopgroepmomenten zou overhouden.

Hardlopen? Nee, dat was (en om eerlijk te zijn is het dat nog steeds) niet aan mij besteed. Terwijl ik dit schrijf denk ik meteen aan Annemarieke. Zij vertelde een keer tijdens de Basiscursus “ik vind hardlopen eigenlijk helemaal niet zo leuk, maar ik vind het zo leuk om samen te lopen en buiten te zijn”. Ik moest hard lachen, maar begreep haar direct.

En of ik nu inmiddels hardlopen leuk vind? Mwah, nog steeds niet echt. Ik krijg echter enorm veel energie van buiten zijn (behalve in de regen) met een leuke groep mensen om mij heen en het liefst midden in de natuur. En die leuke groep mensen? Ja, die heb ik zeker gevonden bij de Loopgroep Oegstgeest. Loopgroep Oegstgeest is een gezellige, betrokken en hartverwarmende groep mensen met wie ik inmiddels al twee keer een sportief weekend heb mogen beleven en verschillende (duin)trails.

Het hardlopen is mij niet vanzelfsprekend goed afgegaan Ik heb door mijn studie Pedagogiek soms weinig energie en merk dat dan direct tijdens het hardlopen. Loop ik tegen een deadline of toetsweek aan? Dan loopt Esther al na twee kilometer te klagen dat het ze eigenlijk veel te moe is. Inmiddels heb ik geleerd dat ik mijzelf dan ook niet moet pushen om toch te gaan lopen, want uiteindelijk levert het mij onvoldoende op en plof ik daarna op de bank in plaats van die deadline te halen.

Maar ondanks dat het hardlopen niet altijd even soepel gaat en ik, zeker in het begin hard heb moeten werken om blessure te voorkomen, gaat het sinds de coronatijd eigenlijk verbazingwekkend goed. En toen onverwachts op een regenachtige donderdagochtend in november 2020, liep ik voor het eerst 10 kilometer binnen een uur! Wat was ik trots, want ik had nooit gedacht dat dit haalbaar zou zijn.

Ik zal nooit de ambitie hebben om een halve marathon te lopen, want na een uur ben ik eigenlijk gewoon wel ‘klaar’ met hardlopen. Maar zoals het nu loopt, loop ik voorlopig nog wel even door………en hopelijk binnenkort weer met z’n allen bij elkaar. En wie weet ga ik dan toch nog eens een halve marathon met de groep doen :).

Ik geef het stokje door aan Hannah