Hoe blijf je fit in coronatijd? – Het verhaal van Amerik

Let op: nu komt het verhaal van iemand die al 20 jaar lid is en onze meest ervaren marathon en vierdaagse loper!

Ja, ik neem het stokje over van Sue. De meeste mensen kennen mij denk ik niet. Ik ben al sinds 2001 lid van de Loopgroep, ben vrijwilliger bij de bargroep en heb met Aad Overgaag een jaar geleden de wandelafdeling bij de Loopgroep gestart. We wandelen in de omgeving van Oegstgeest afstanden van tussen de 5 en 10 km.

Tja, hoe blijf ik fit in coronatijd? Ik ben nu bijna twee jaar met pensioen, dus tijd genoeg om te sporten. Het hardlopen ben ik een beetje aan het afbouwen. Na twintig jaar heb ik wel zo’n beetje alles meegemaakt op hardloopgebied. En de leeftijd gaat natuurlijk ook meetellen! Ooit ook begonnen met de Basiscursus en alle klassiekers gedaan als Dam tot Dam, Leiden Marathon, de Halve van Egmond, de CPC, Schoorloop, Apeldoorn en natuurlijk een aantal Marathons (de foto is die van de marathon van Parijs).

Ook tennis ik bij Dekker Warmond; ook daar kreeg ik te maken coronamaatregelen maar buiten konden we gewoon blijven tennissen en sinds deze week zelfs weer dubbelen.

Verder natuurlijk elke week wandelen, bv de Pieterpad wandeling in 26 etappes van Groningen naar Maastricht, in totaal 540 km. Ik heb nog vier etappes te gaan en dan is het volbracht. Ook het Kustpad wandel ik van Hoek van Holland naar Den Helder in diverse etappes. Ik zit dus niet stil. En na de persconferentie van dinsdagavond zullen wij nog een maandje moeten wachten om weer in clubverband te mogen sporten. Ik zou zeggen nog even volhouden, er komt volgens Rutte licht aan het einde van de tunnel. Nou heeft hij niet verteld hoe lang die tunnel is …. Ik ben benieuwd hoe Aad fit blijft in coronatijd.