Verslag van Xavier en Wouter: Montferland Toppen Trail

Vorig jaar maart was het plan met een groep mede clubgenoten in Houfalize de “HADT-trail” te gaan lopen. Deze ging niet door, net als dit jaar helaas. Een aantal weken geleden werden we enthousiast gemaakt door een mailing voor een “Corona-proof” editie van de Montferland Toppen Trail en besloten ons in te schrijven voor de 23km.

Goede Vrijdag was het dan eindelijk zover: met een cappuccino voor onderweg, reden we naar het vertrekpunt van onze route bij Markant Outdoor in Braamt (Achterhoek). Het vertrek was goed geregeld, vanuit een overdekte kraam werd ons gewezen waar we onze startnummers konden pakken en kregen we toelichting op de route die we vooraf al konden downloaden. Bij vertrek twijfelden we nog even of we ons zouden laten verleiden toch de 40km te gaan doen. We hielden ons echter bij het initiële plan.

Na vertrek kregen we vrijwel direct de eerste helling met 80 hoogtemeters om goed warm te worden. De route liep afwisselend over bospaden, single-tracks en ruiterpaden, met de nodige hoogtemeters. Een van de mooie punten op de route was de uitkijktoren Hulzenberg in het Bergherbos (82 meter boven NAP) waardoor we prachtig over de boomtoppen heen konden kijken. Voordat we de toren op mochten, sommeerde de lokale boswachter ons eerst een mondkapje op te doen: we zouden op de trap tegemoetkomend verkeer kunnen besmetten… De bij de start gekregen buff voldeed gelukkig ook. Er was zelfs aan verzorging onderweg gedacht: langs de route stond een stalen kist met een cijferslot voor een verfrissend flesje water.

Bij aankomst toonde ons horloge dat we 500 hoogtemeters konden bijschrijven in de statistieken. Veder werd er bij aankomst voor ons nog een tosti in het wafelijzer gestopt en konden we even bijkomen. Daarna – voorzien van een mooie houten medaille – moe maar voldaan naar huis! Wij hebben genoten van de prachtige afwisselende route en de Corona-proof verzorging van het event. Mochten jullie interesse hebben: geef even een belletje of kijk op het loopje op onze Stravaprofielen  van 2 april.