Tips en weetjes

Deze week tips en weetjes voor hoe je pet ook maar staat: zin in koffie, een korte training of liever lezen over de strijd om tickets voor de Olympische marathon?

  • Marathonlopers Björn Koreman (2:11​.07 uur) en Frank Futselaar (2:11​.30 uur) hebben allebei de limiet voor de Olympische Spelen behaald. Zeker van deelname zijn ze echter nog niet. Nederland mag maar drie atleten uitvaardigen naar Sapporo. De strijd om de tickets voor de Olympische Spelen is dan ook groot. Bjorn en Frank dromen er in ieder geval van om samen naar de Olympische Spelen te gaan en vertellen hierover in deze video van de Atletiekunie.
  • Wist je overigens dat die strijd voor de tickets op 18 april gewoon in Nederland wordt gehouden op Twente Airport en niet in Hamburg? Wereldrecordhouder Eliud Kipchoge verschijnt ook aan de start. Heel bijzonder!
  • Soms heb je niet zoveel tijd om te lopen. Rob Veer geeft vijf suggesties voor een korte training. Dat lijkt veel op de woensdagavondtrainingen die Roel elke maand maakt (met dezelfde tijdzones), dus je kunt ook gewoon op het trainingsschema van april kijken en daar op variëren 🙂
  • Koffie is niet alleen lekker maar ook goed voor hardlopers. Lees er hier meer over en ook waarom je niet snel uitdroogt van koffie drinken. En, je hoeft de koffie niet eens door te slikken 🙂