Bootcamp bij de Loopgroep

Bootcampen, het schrikt een hoop mensen af. En waarom? We weten het niet. Wat we wel weten is dat iedereen het een keer kan proberen want je houdt er zo’n goed gevoel aan over!

De meeste bootcampers ervaren de training zelf ook als uitdagend en dat is de ene keer meer dan de andere. Het is in elk geval duidelijk dat het je lichaam sterker maakt. En voor lopen is een sterk lichaam belangrijk én het kan blessures voorkomen. Dat is ook de reden dat de trainers een aantal jaren geleden het krachtblok hebben geïntroduceerd als onderdeel van de warming up.

Medio 2019 is de bootcamp als onderdeel van de baantraining begonnen. Je kreeg als loper de keuze om na de warming up en de loopscholing te gaan voor het baanprogramma of de bootcamp. De trainer moest hierdoor wel zijn aandacht verdelen over twee (verschillende) groepen. Om dat beter te coördineren, is gekozen voor een aparte bootcamptrainer. Het sloeg aan, de groep werd groter en het werd zelfs een beetje een ‘strijd’ tussen de baantrainer en de bootcamptrainer wie de meeste deelnemers zou hebben. Bootcamp werd een nieuwe pijler binnen de Loopgroep.

De club heeft geïnvesteerd in materialen voor de bootcamp: battle ropes, kettlebells, elastieken, slamballs, dumbbells. Deze materialen zijn bedoeld om meer variatie aan te brengen in de oefeningen. En muziek hoort er natuurlijk ook bij.

Ook in coronatijd is de bootcamp doorgegaan. Terwijl er niet meer in groepen buiten gelopen kon worden, ging de bootcamp in online vorm door. Twee keer per week zelfs met ca 15-20 deelnemers. Nu de maatregelen een klein beetje zijn versoepeld zijn de trainingen bij Leiden Atletiek weer opgepakt. Baan- én bootcamp training. Wat een blije gezichten de eerste keer dat het weer kon. Gewoon om elkaar weer eens ‘live’ te zien. Als koeien die een winter op stal hebben gestaan, huppelde iedereen over de baan.

Voor hen die nog twijfelen, kom gewoon een keer kijken of doe een keer mee. Iedereen kan echt op zijn eigen niveau mee doen. Online en op de baan staan de trainers voor je klaar!

Bootcampschema:
Maandag 20:00 online (via Teams, link is beschikbaar)
Vrijdag 19:45 en 20:30 Leiden Atletiek
Aanmelden: bootcamp@loopgroepoegstgeest.nl
Trainers: Katja, Arnoud, Rob

 1. Sue
  Sue zegt:

  Oooo… you make it verrrry tempting..! If it was tonight, I think I’d join! Let’s see how I feel next week. The lines that got me are:

  “Als koeien die een winter op stal hebben gestaan, huppelde iedereen over de baan.”

  “… kom gewoon een keer kijken of doe een keer mee. Iedereen kan echt op zijn eigen niveau mee doen.”

  I should make a reminder pop-up all day Friday and show these lines !