Hoe blijf je sterk en fit in Coronatijd? – Het verhaal van Thomas

Het stokje overnemende van Els zal ik uiteraard antwoord geven op haar slotzin ‘op een andere manier in beweging blijven …’. Mijn laatste keer hardlopen is namelijk al een klein jaar geleden… De door Els zo enthousiast benoemde periode waar we weer in kleine groepjes mochten lopen na ‘lockdown 1’. Ook ik als basiscursustrainer met rondes van 5 à 6 km. Heerlijk om zo te lopen en zelfs ‘s ochtends vroeg op pad te gaan. Helaas speelde mijn achillespezen me weer parten en kon ik na een fanatiek rondje met de buurman in de duinen vervolgens een paar dagen nauwelijks lopen. Rust was nodig en qua hardlopen is die rust er dus nog steeds. Voordeel is dat ik andere loopgroepers die de afgelopen periode ook niet hebben gelopen de optie aan kan bieden om echt weer samen op te starten.

Tijdens lockdown 2 (dit zijn tegenwoordig de referentiepunten van ons coronabestaan) ben ik door mijn broer overgehaald om te gaan fietsen, en hoe! Heb je zin in een mooie tocht door de warmte en het mulle zand van Malawi? Niet alleen voor jezelf maar ook voor het steunen van een prachtig doel! En zo kocht ik in oktober een mooie tweedehands mountainbike en ben ik nu volop aan het trainen voor een week fietsen door Malawi.

Naast mijn persoonlijke uitdaging om zo sterk en fit te blijven ondersteun ik ook Amref Flying Doctors. Ik ben onder de indruk van het werk van Amref in Afrika en de verbeteringen die hierdoor worden gerealiseerd in de medische voorzieningen. Mocht je meer willen weten over mijn fietstocht of over Amref dan vertel ik hier graag in alle enthousiasme over. Of je kijkt naar mijn persoonlijke site voor de Africa Classic waar je uiteraard ook kunt doneren als je wilt! Meer info is hier te vinden.

Naast het mountainbiken wandel ik ook nog regelmatig met verschillende mensen van de loopgroep. En mis ik het hardlopen zelf inmiddels ook echt wel. Ik moet binnenkort gewoon weer eens mijn stoute (hardloop)schoenen aan doen en gewoon heel rustig weer een blokje maken. Voorzichtig aanvoelen hoe dat weer gaat. Ik heb altijd genoten van het lopen met anderen en trainingen geven.

Wie weet kunnen we over een dikke maand weer voorzichtig aan met elkaar gaan trainen. Dan wil ik deze start en jullie natuurlijk niet missen! Heb jij zelf ook niet gelopen en wil je de eerste kilometers met mij lopen? Geef een seintje. Ben je enthousiast geworden van mijn fietsuitdaging en wil je bijdragen of een rondje fietsen? Ook dan word ik enthousiast!  Verder ben ik benieuwd hoe anderen met hun blessures omgaan. Zo hoorde ik dat Peter nu ook met een hamstringblessure te kampen heeft.

Peter: hoe blijf jij sterk en fit nu je even niet kunt hardlopen?

  1. Sue
    Sue zegt:

    What a story Thomas! When is the biking event Malawi?
    I recommend following the basiscursus in order to successfully get back into running! 😉