De 18e goede-doelen-challenge: steun Amref Flying Doctors in Malawi

In het stukje ‘Hoe blijf jij sterk en fit in coronatijd?’ schrijft Thomas over zijn persoonlijke opgave om te gaan mountainbiken in en voor Malawi. Een prachtig land maar ook één van de armste landen van de wereld. Hoe gaaf zou het zijn als we van zijn persoonlijke challenge een collectieve challenge maken?

Laten we eerst even inzoomen op het goede doel, Amref Flying Doctors. Dit is een organisatie die vol overtuiging en lef werkt aan een gezond en sterk Afrika. Het is haar doel om de gezondheid van mensen in Afrika blijvend te verbeteren. Vooral die van meisjes en jonge vrouwen. Want als zij gezond zijn en blijven, kunnen ze werken en een beter leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin. Met het sponsorgeld ondersteunt Amref bijvoorbeeld toegang tot schoon drinkwater, voorkomen van meisjesbesnijdenissen, intensieve trainingen voor verloskundige, opleiden van onderwijzers, voorzien van materialen en het bouwen van toiletten voor plaatselijke ziekenhuizen. Je kunt er hier meer over lezen.

Deze week staat de challenge dus in het teken van dit goede doel. Als we nu eens elke kilometer die we deze week lopen een euro waard vinden voor Amref? En misschien vind je wel iemand die jou kilometervergoeding wil betalen of verdubbelen! Hoeveel kilometers zullen we dan met elkaar lopen? En welk bedrag halen we hier dan mee op? Via Strava zijn de kilometers te volgen. Doneren kan via deze persoonlijke site van Thomas.

En natuurlijk heeft ook deze goede-doelen-actie een prijs! Zet dus je hard/hart in voor je te maken kilometers want onder de sponsoren wordt een deelname aan een wijnproeverij verloot: dat is namelijk een van de volgende acties van het team Fietsen voor Dochters om geld in te zamelen voor Amref.

En we laten Thomas ook nog in actie komen door hem een persoonlijke training te laten verzorgen voor de winnaar. Op maat gemaakt, begeleid op zijn mountainbike en voor water en repen wordt gezorgd. Wat wil een ‘hart’loper nog meer?