Arnouds laatste Hoe loopt het?

De afgelopen vijf jaar heb ik vele keren de vraag “hoe loopt het” mogen beantwoorden in mijn maandelijkse bijdragen aan de nieuwsbrief. Dit is mijn laatste bijdrage in mijn rol als voorzitter. Deze maand zwaai ik namelijk af als voorzitter en draag ik het stokje over. Voor de laatste keer zal ik de vraag beantwoorden hoe het loopt.

De rode draad in al mijn bijdragen de afgelopen jaren was wel mijn trots op de club en de wijze hoe iedereen zich met hart en ziel voor de Loopgroep inzet. Toen ik het voorzitterschap van Marcel overnam, werd ik voorzitter van een vereniging die positiviteit uitstraalde en letterlijk en figuurlijk lekker liep. Als ik terugkijk op vijf jaar dan zie ik dat beide punten zijn toegenomen. We groeien langzaamaan en de gezelligheid blijft voorop lopen. Meer en meer wordt de club professioneler, terwijl de ongedwongenheid behouden blijft.

We troffen elkaar in goede tijden aan de bar en bij de koffie na de duintraining of de zondagtraining. Om successen te vieren, om mensen te bedanken voor hun inzet of gewoon om met elkaar te vieren dat we een leuke club zijn. Dat laatste vooral bij de potlucks en de vrijwilligersdiners. We troffen elkaar ook in minder goede tijden. En ook toen stonden we als groep elkaar bij, met een arm om de schouder, met troostende woorden, berichten en telefoontjes. Juist in die tijden heb ik ervaren hoe sterk de basis van onze Loopgroep is.

Ik vind het mooi om van dichtbij het enthousiasme van alle leden en alle vrijwilligers mee te maken. Wat een energie en wat een passie voor de loopsport en de Loopgroep in het bijzonder. Zonder leden geen club, zonder vrijwilligers geen vereniging. Zonder barcommissie geen gezelligheid na het lopen. Zonder Greet geen koffie op zondag. Zonder materiaalman geen geordende spullen. Zonder ledenadministratie geen geordend overzicht en toetreding van leden. Zonder communicatiecommissie geen website, nieuwsbrieven en nieuwsflitsen. Zonder evenementencommissie geen strakke organisatie van de Nieuwjaarsloop en de Paashaaswijkloop. En bovenal, zonder trainers geen verbetering van onze loopstijl, snelheid en loopsouplesse. Hardlopend en wandelend. Tel daarbij nog het werk van het “kleine” trainersoverleg op en je ziet dat er veel gebeurt binnen onze club.

En met deze opsomming heb ik het nog niet eens over alle initiatieven van leden onderling in hun tempogroepen. En ook niet over de goede en leuke samenwerking in het bestuur, om te zorgen dat de grote lijnen van de club worden uitgezet. Waarschijnlijk kunnen we vanaf Pinksteren weer echt samen gaan lopen. Ik zie er naar uit en hoop van harte dat we snel weer in grotere groepen met elkaar kunnen hardlopen. En elkaar steunen als we het zwaar hebben. En weer aan de bar kunnen staan. En ons lustrumfeest kunnen vieren. En… en….. Genoeg te wensen en om naar uit te kijken. Het waren vijf mooie jaren en een eer om voorzitter te mogen zijn van deze hele mooie club mensen, die samen de Loopgroep Oegstgeest maken. Tijdens de ALV van woensdag 19 mei zal ik mijn stokje als voorzitter overdragen.

En als je aan mij vraagt hoe loopt het? Dan blijf ik zeggen: “Het loopt fantastisch!”

 1. Liesbeth vd Haak
  Liesbeth vd Haak zegt:

  Hartelijk dank voor je bezielende leiding Arnoud!
  Het bleef leuk zelfs in coronatijd, waarvoor complimenten.

  • arnoud
   arnoud zegt:

   ha Liesbeth,
   Dank je wel. Ik vond het een eer en erg leuk om te doen. Fijn om te horen dat het zelfs tijdens corona leuk bleef. 🙂