Hoe loop jij (niet) in coronatijd? – deel 2: Krista

Dank Aafke voor het stokje. Door Patricia, Geralda, Annelies, Myrna en Meta is het me gelukt om mijn conditie tijdens corona op peil te houden. Gezelligheid en ook wat groepsdruk maakten dat ik de appjes ‘Wie gaat er mee?’ vaak met ‘Ik ben erbij’ beantwoordde.

Ons eerste appje dateert van 18 maart 2020. Op afstand, nooit met z’n allen op een kluitje. Op woensdag een rondje in de buurt en op zondagochtend fijn naar de duinen en het strand tussen Katwijk en Wassenaar voor een loop van zo’n 13 km. Ergens in het afgelopen jaar heb ik met mezelf afgesproken om 20 km in de week te rennen en dat is heel wat weken gelukt.

Qua tempo heb ik geen idee hoe ik nu loop, want ik ben nooit vrienden geworden met mijn sporthorloge en nu ik vijftig en bijziend ben, heb ik het weggegeven. Soms zet ik Runkeeper aan, maar het bevalt me ook goed om te rennen zonder iets te registreren. Even niks digitaals….Het voelt fijn om een eind te rennen, het tempo boeit me nu even wat minder.

Het rennen door de duinen moest ik de afgelopen drie weken overslaan omdat ik een scheurtje in mijn bovenbeenspier had. De combi van bootcamp, rennen op het paardenpad, moestuin spitten en een flinke fietstocht, vond mijn spier wat overdreven. Vandaag ging het weer en vond ik het echt fijn om weer rennend in de duinen en op het strand te zijn. Het is daar altijd anders en altijd mooi. De aalscholver-kolonie zit te broeden, de viooltjes bloeien en op het strand zoek ik altijd naar een kies of slagtand van een mammoet. Natuurlijk houd ik van rennen in het zonnetje, maar het leukst vond ik het laatst in de storm toen er haast geen strand was en de schuimklodders rond mijn benen vlogen.

De hele dag op mijn kont achter de computer is niks voor mij. Normaal gesproken beweeg ik meer tijdens mijn werk als inhoudsontwikkelaar educatie bij Naturalis. Zonder ommetjes, rennen of rommelen in mijn moestuin word ik chagrijnig en moet ik minder taart eten en dat is onmogelijk. Ik ben al lang lid van de loopgroep, ik denk zo’n veertien jaar. Wandelen is waar ik het meest van houd, maar een afstand van 10 km wandelen kost dubbel zoveel tiid. Toen mijn dochters klein waren heb ik om die reden met Start to Run meegedaan. Wat was ik trots op de eerste 5 km die ik rond het Leidse Hout liep. Inmiddels heb ik al aan veel lopen meegedaan waarvan drie keer een halve marathon. In september doe ik mee met de 15 km in Katwijk en heel misschien daarna weer eens een halve?