Niet van de voorzitter

Nomaliter een stukje van de voorzitter maar omdat Xavier van een welverdiende vakantie aan het genieten is, grijpen nieuwe bestuursleden Dina en Thomas even deze kans om zich nog even voor te stellen.

foto bestuur 2021

Bestuur 2021/22, v.l.n.r.: Wouter, Thomas, Elselijn, Dina, Xavier

Dina Creemers

Sinds een aantal jaren ben ik lid van de Loopgroep. Ik woon direct naast Pecos en ik zag al jaren hardloopgroepen voorbij komen, zodat ik dacht ik moet ook maar eens gaan meelopen! En ik heb hier geen spijt van gehad, hiervoor had ik altijd met tussenpozen zelf gelopen, maar samen lopen is een stuk gezelliger! Ik ervaar de loopgroep als een heel warme, hechte en gezellige vereniging. Door blessures heb ik de laatste tijd helaas weinig kunnen lopen maar ik ben nu weer aan het opbouwen met de opstartgroep.

In het bestuur heb ik de functie communicatie en evenementencommissie. In  de evenementencommissie zit ik samen met Peter en Ad. Door corona hebben we helaas nog niet veel kunnen organiseren. We hopen dat in het komende jaar tenminste de Nieuwjaarsloop en de Paashaaswijkloop door zullen kunnen gaan.

Nog iets over mezelf: getrouwd met Edgard, moeder van 3 kinderen (Catharina 9 jaar, Alexander 7 jaar en Benjamin 4 jaar). Ik ben internist en na diverse jaren in ziekenhuizen gewerkt te hebben heb ik samen met een collega internist eind 2020 de sprong in het diepe gewaagd om een eigen praktijk te starten. Iets wat erg goed bevalt en me meer flexibiliteit en vrijheid geeft.

 

Thomas Schoonhoven

Inmiddels al weer zo’n 5 jaar lid van deze gezellige loopgroep en daarvan nu 3,5 jaar ook als trainer. Vóór de loopgroep was ik een jaartje eerder zelf begonnen met hardlopen, Evi op mijn oren en ongeduldig de aanwijzingen van de Belgische stem opvolgend. Nog met de gedachte dat als je kunt praten tijdens het hardlopen, dat je dan niet aan het hardlopen bent. Gelukkig heb ik deze regel snel bij de loopgroep afgeleerd! Desondanks heb ik niet altijd even goed naar mijn lichaam geluisterd, of gewoon pech gehad, en verschillende blessures opgelopen.

Was ik eerst aan het streven naar een snellere 10 kilometer of een halve marathon trail, moet ik het nu noodgedwongen rustig houden met een gezellig loopje van 5 km. Ook heerlijk om te doen. Qua trainingen vind ik het leuk om aan alle groepen met diverse afstanden trainingen te geven, nu dus de kortere afstanden. Zo heb ik mee kunnen helpen met het opzetten en geven van 3 basiscursussen. Echt tof om te doen en leuk om vervolgens veel van de starters lid te zien worden van onze mooie vereniging! Een gezellige club met heel veel vrijwilligers en voor mij de aanleiding om aan te schuiven bij het bestuur.

Mijn blessureleed heeft ervoor gezorgd dat ik er een sport bij heb gekozen. Met stimulans van mijn broer ga ik in Malawi mountainbiken, zoals in een eerdere nieuwsbrief te lezen viel. Verder ben ik een trotse vader van twee kinderen, Iris en Chris (bijna 18 en 16), werk ik bij een bank en woon ik alweer 14 jaar in ons Oegstgeest. Wil je meer van me weten? Ik maak graag een praatje tijdens één van de trainingen, want met elkaar kletsen tijdens het lopen is één van die fijne dingen van deze gezellige club!