Van de voorzitter: Op stoom komen

Na een aantal mooie nazomerweken lijkt de herfst zijn intrede te hebben gedaan. Het wordt weer steeds vroeger donker en diverse leden hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de batterijen van hun lampjes te laten vervangen door Thomas. Zo kunnen we veilig en verlicht blijven lopen op de woensdagavonden.

Ook is de eerste passessie voor de nieuwe loopshirts georganiseerd door Dina en Wouter. We gaan gebruik maken van de relatie met Runnersworld om mooie en kwalitatieve Craft shirts te kunnen aanbieden tegen een redelijke prijs. Ook breiden we de collectie uit met een shirt met lange mouwen. Volg de Nieuwsberichten over nieuwe pasmomenten die er aan komen om deze kans niet te missen!

Vorig weekend ging de halve marathon van Katwijk helaas niet door. Dat weerhield vele leden er niet van toch een alternatieve sessie te lopen met steun van diverse trainers.

Hetzelfde weekend hebben we  ook onze vrijwilligers weer kunnen bedanken middels een gezellig samenzijn. De vrijwilligers die er om verschillende redenen niet bij konden zijn hebben we apart ook een teken van waardering bezorgd. Dank aan Peter voor zijn fantastische hulp dit alles te organiseren!

De marathon van Leiden gaat wel door en diverse lopers zijn al enige tijd in voorbereiding. Dit jaar zelfs begeleid door pacers vanuit de Loopgroep die hen naar de gewenste streeftijd zullen trachten te leiden. Dat je ondanks een korte voorbereiding een hele marathon kan lopen heeft Eric ons laten zien. Met slechts enkele weken voorbereiding liep hij in Berlijn naar een zeer respectabele tijd onder de 4 uur. Chapeau! Wees niettemin geïnformeerd dat de trainers met veel plezier een verantwoord trainersprogramma willen opstellen als voorbereiding voor elke afstand ;).

De basiscursus komt ook in zicht. Maandagavond is de voorlichtingsavond waar we veel nieuwe aspirant-leden hopen te verwelkomen. Dank aan Geert en Annemarieke voor al hun voorbereidingswerk!

Kortom, nu er weer steeds meer mogelijk is, komt ook de Loopgroep weer op stoom en zien we veel nieuwe energie om onze mooie Loopgroep nog soepeler, mooier, veiliger en gezelliger te laten lopen. Met op de zondagen ook weer het vertrouwde kopje koffie van Greet!

Tot op een van de trainingen!

Hartelijke groet,

Xavier Lauteslager
voorzitter