Op (on)gebaande paden

Waar ik in de vorige nieuwsbrief aangaf dat er steeds meer mogelijk was, moeten we nu rekening houden met beperkingen – wederom doordat het coronavirus nog steeds actief rondwaart. Dit heb ik zelf ook ondervonden begin oktober toen eerst mijn vrouw Ingrid, en een paar dagen later ook ik, positief testte. De vaccinatie leek echter zijn werk gedaan te hebben gezien het feit dat we beiden na milde klachten, relatief snel hersteld waren. Precies op tijd ook voor de hersftvakantie waar we samen een paar heerlijke dagen in Berlijn doorgebracht hebben. Met mij voor een mooi rondje hardlopen ‘Unter den Linden’, door stadspark Tiergarten en langs de Spree.

Een week hiervoor had Leiden de primeur van de eerste officiële marathon en vele lopers van onze Loopgroep hebben deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen. Bij de halve marathon werden diverse PR’s verbroken mede dankzij pacers vanuit de Loopgroep. Jolanda volbracht de volledige afstand in een knappe tijd van 3:44. Petje af voor alle deelnemers!

Vorige week zondag hadden Els en Menno mooie routes gemaakt in de Amsterdamse Waterleidingduinen, mijn favoriete trailomgeving in onze regio. Met een heerlijk najaarszonnetje was het genieten geblazen. Onderaan dit bericht een korte impressie. De trailers kunnen deze weken hun hart ophalen want naast de extra trail zondag 31 oktober in de Kennemerduinen (wederom prachtig en met natte voeten), staat het weekend van 5-7 november het trailweekend op het programma in de buurt van Giethoorn. Fantastisch dat Marie-Louise, Elselijn, Rob en Harm-Jan op eigen initiatief dit georganiseerd hebben.

De basiscursus is inmiddels gestart met 15 nieuwe en 8 bestaande leden. We heten alle nieuwe leden van harte welkom, wensen ze veel loopplezier en een positieve kennismaking met onze Loopgroep. Als bestuur zullen we de komende weken aanhaken bij een aantal van de trainingen.

Ervan uitgaande dat we ook nu het virus weer zullen terug dringen, durven wij voorzichtig te denken aan het plannen van ons lustrumfeest in het tweede kwartaal van 2022. Wij houden jullie op de hoogte zodra een datum bekend is. Geert en Annemarieke hebben zich opgeworpen om het lustrumboek waar Christophe mee gestart was, af te ronden. Zie de oproep elders in dit nieuwsbericht voor materiaal zodat het een lustrumboek wordt voor en door alle leden.

Ik wens eenieder mooie loopervaringen toe de komende weken. Kijk op de website voor het fantastische aanbod van trainingen dat onze enthousiaste trainers aanbieden op de weg, op de baan of door de natuur!

Tot op een van de trainingen!

Hartelijke groet,

Xavier Lauteslager
voorzitter