En? Hoe was de Leiden Marathon?

Uw redactie vroeg verschillende lopers om een aantal vragen te beantwoorden over hun ervaringen tijdens het marathonweekend in Leiden. Martijn, Aldrik, Hannah, Monica, Jaap A, Shuk-hing en Petra B lieten enthousiast van zich horen! Hieronder hun ervaringen, alsook een aantal foto’s van leden die zich langs de gezelligheid richting de meet spoedden.

Shuk-hing naast haar haas

Wat was je doel vooraf?
Shuk-hing, Petra en Hannah wilden vooral de 21, 1 kilometer uitlopen; Martijn en Monica wilden onder de twee uur en Aldrik, die in het verleden vaker halve marathons liep, dacht dat 1:53 mogelijk zou moeten zijn. Jaap liep de 10 kilometer en wilde graag binnen het uur finishen. Maar haalden zij dit..?

Wat was het moment waarop je dacht: waar ben ik mee bezig?
Hannah had vooral vooraf moeite: “Dat ik in mijn vakantie braaf het programma volgde en daardoor soms verstandige beslissingen nam mbt borrels en etentjes en dergelijke.” Monica verveelde zich vooral op de 4km lange klinkerweg vanuit Leiderdorp naar Leiden en Martijn ervoer de klassieke dip op ongeveer driekwart: “Na 15, 16 km had ik het wel even wat moeilijk. Je benen worden zwaar en dan is het toch nog best een eind.” Aldrik bleek juist met het begin moeite te hebben: “Na de eerste kilometer dacht ik dit al! De start ging vrij snel en ik liep de eerste kilometer ruim onder de 5 minuten. Dat zou ik natuurlijk niet kunnen volhouden.”

Shuk-hing en Jaap hadden geen moment deze gedachte. Zij bleven opgewekt van start tot finish.

Hannah op weg naar McDonald’s – Foto: PJGDesign

Sfeer was opperbest
Iedereen die ooit in en rond Leiden liep weet het: de sfeer is ongeëvenaard! Petra, Monica en Aldrik noemen de bandjes en de muziek langs de weg als hoogtepunten. Wildvreemden moedigen je bij naam aan en het was ook nog eens ideaal weer. Toch waren de meeste hoogtepunten richting het einde: high fives die Hannah kreeg van haar kinderen, Petra’s familie en vrienden bij de finish en Jaap noemt de medaille, het fruit en het traditionele biertje na afloop. Kortom, van begin tot eind een feest!

En? Doel gehaald?
Absoluut! Alle leden die gehoord gaven aan de oproep ervaringen te delen, haalden hun vooraf gestelde doel. We laten ze aan het woord.

Jaap

Monica: “Mijn doel was om onder de twee uur te lopen, dus met 1:58:44 ben ik heel blij!”
Hannah: “Volmondig JA! Na afloop een nieuwe traditie begonnen, want ik heb nog nooit zo lekker bij McDonald’s gegeten als die dag.”
Shuk-hing: “Ja, superblij met de eindtijd! Met veel dank aan Rob!”
Petra: “Ja, ik ben ontzettend blij met 2:14:57.”
Martijn: “Ja, ruimschoots zelfs! De omstandigheden waren perfect voor een goede tijd.”
Aldrik: “Meer dan tevreden! Uiteindelijk liep ik net onder de 1:48.”
Jaap: “Zeker, met ruim 57 minuten was ik best tevreden.”

Tenslotte
Niets dan lof voor de organisatie van de Leiden Marathon! Alles was strak georganiseerd, nergens was het te druk en naast de mensen die in dit stukje naar voren kwamen, hebben vele andere leden genoten van de topsfeer van een topevenement. Met een klein stukje Rapenburg om de nek kon iedereen met zware benen en een goed gemoed naar huis! Vooral Jaap was daar blij mee, want hij ontving de medaille niet zomaar van een vrijwilliger, maar van zijn schoondochter!

Monnine

Twee enthousiaste wandelaars

Shuk-hing en Rob

Annelies

  1. Arnoud
    Arnoud zegt:

    Mooi geschreven en mooie foto’s. Het plezier en enthousiasme stalt er van af! Een mooie traditie. 🏃‍♂️🏃‍♀️