Koning van Spanje trail 2013

-door Liesbeth van den Haak-
 
Zondag 12 mei was naast Moederdag ook de dag van de Salomon Koning van Spanje trail. Meer dan duizend enthousiaste trailrunners reisden vanuit heel Nederland en België naar de Zuid-Limburgse heuvels om deel te nemen aan de grootste trailrun van Nederland, nu al een klassieker.
 
Ook van onze loopgroep was er een ruime afvaardiging naar Gulpen afgereisd (Claudine, Edwige,Marjan,Lan, Ingrid, Liesbeth, Frans en Jolanda E, Gerard, Marc, Joop en door een blessure tot supporter gepromoveerde Ingeborg).
Na de enthousiaste verhalen van Frans en Birgit over de voorgaande editie met heel veel modder en hoe lekker dat wel niet liep, wilde deze lopers van onze loopgroep dit spektakel nu zelf wel eens meemaken.
Op alle afstanden (9 , 17 en 31 km) waren we vertegenwoordigd.
De zaterdag tevoren waren we afgereisd om in het Reimerhofke of verspreid over plaatselijke familie en campings te overnachten.
 
De dag van de loop was het wat druilerig weer met een heerlijke loop-temperatuur. De wisselvalligheid bood boven de prachtige vergezichten dramatische wolken partijen.
Een deel van ons besloot daarom lekker rustig te genieten van het landschap en de omgeving, de beloofde modder (gelukkig minder dan vorig jaar) de geboden hoogtemeter training, en de ludieke beekdoorgang. Anderen bestormden de heuvels vol gas om te zien wat er in zat op dit pittige parcours. Boven alles was het een supergezellig en sfeervol evenement!
Gaan we volgend jaar weer met een groepje?
 
Bij de foto: “Voor sommigen een hoogtepunt, voor anderen een dieptepunt, maar je moest er doorheen.”
2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.