Een Koninklijk PR

Door René van der Helm

Dit wil ik de leden en trainers van de loopgroep niet onthouden.

Wat is er mooier dan een PR op de 10 km lopen tijdens de Royal Ten? Ik had de Royal Ten al eerder gelopen en wist dat het een erg snel parcours was: brede straten als de Beatrixlaan en de Bezuidenhoutseweg in het begin. Mijn oude PR op de 10 km was van 2007 44:47. Maar ik liep dit seizoen goed. Na een hamstringblessure in september kwam ik vanaf januari aardig op stoom. Op een van de Zorg en Zekerheid 10 km’s liep ik 45:12. Ik had dus goede hoop. De omstandigheden waren op 25 mei 2014 erg goed; net niet te warm en weinig wind. Ik liep erg goed en liep probleemloos naar een nieuw PR van 44:14. De bijgevoegde foto is vlak voor de finish op de Beatrixlaan. Een groot deel van het succes dank ik aan de baantrainingen en tips van Joop en Roel. Op de baan heb ik geleerd om een vast tempo te lopen. Dit is absoluut noodzakelijk voor een PR op de 10 km heb ik gemerkt.

Met dank aan alle loopgroepers.

Foto: Aktiefoto

6 antwoorden
 1. Nico Arkenbosch
  Nico Arkenbosch zegt:

  Hartelijk gefeliciteerd René. Dan hebben alle inspanningen op de baan hun vruchten afgeworpen.

 2. Marc Willemsen
  Marc Willemsen zegt:

  Geweldig Rene! Heel fijn voor je. Dit moet een heel goed gevoel geven!

 3. Liesbeth vd Haak
  Liesbeth vd Haak zegt:

  Top Rene, goed gedaan ! mooie tijd ! petje af !
  Wie weet ga ik ook eens een Royal Ten test doen! En ik zal je tip in gedachten houden THX!

Reacties zijn gesloten.