Hoe loopt het? juni 2016

voorzitterkl(de redactie heeft nog geen statieportretten van het nieuwe bestuur ontvangen, dus moesten we een beroep doen op ons netwerk ;^)

“Schrijf jij even een stukje voor de nieuwsbrief?” was de vraag die ik 4 dagen na de ALV kreeg. Een mooi moment om ook het schrijfstokje van Marcel over te nemen. Goede gewoontes moet je voortzetten, dus met veel plezier pak ik die handschoen op.
Mensen maken de club. Dat is mijn stellige overtuiging. We zijn een enorme actieve club met velen die zich belangeloos inzetten om iedereen een fijne looptijd te geven. Dat is mooi en dat maakt me trots. In dat kader een paar highlights van de afgelopen maand, waarbij ik me direct besef dat ik niet alles kan benoemen.

Vorige week namen we tijdens de ALV afscheid van Marcel als voorzitter van onze vereniging. Vier jaar lang leidde hij onze vereniging. Zichtbaar tijdens zijn oproepen en speeches als hij op tafel stond om ons bij te praten, soms onzichtbaar als hij de club vertegenwoordigde bij externe bijeenkomsten. Marcel, betrokken en bevlogen, begaan met de club en zijn leden. Gelukkig nam hij maar voor een deel afscheid. Hij blijft de gezelligheid binnen de club stimuleren. Marcel, nogmaals namens de club: bedankt voor je inzet en betrokkenheid.
Het harde werken van Hermien als ledenadministratie leverde voor Marcel een mooi cadeau op: het 200e lid werd vorige week bijgeschreven. Daarmee evenaren we ons “record” van vorig jaar. En terwijl ik dit schrijf hebben zich nog vier nieuwe leden gemeld. De groei in kwantiteit blijft in de pas met de kwaliteit (en gezelligheid) die wij voorstaan.
Tijdens dezelfde ALV verwelkomden we Maurice Smits als nieuw bestuurslid, waarmee we uitbreiden van 4 naar 5 bestuursleden. Mijn plek als penningmeester is ingevuld door de ervaren penningmeester Rob van Spronsen. Met Geralda en Claudine is het bestuur op sterkte. Samen gaan we verder bouwen aan de club.
Op het trainersvlak zijn een aantal mooie ontwikkelingen te melden. Voorafgaand aan de ALV startten de trainers met een pilot om onze groeiende groep leden op een kwalitatieve manier goed te kunnen blijven trainen. De maand juni staat in het teken van trainen in snelheidsgroepen, in plaats van de Kort, Midden en Lang groepen. Ervaar hoe je dit vindt en koppel dit terug aan de trainers.
Afgelopen maand is ook de kwaliteit in het trainerscorps weer op een hoger niveau gekomen; Frans van den Berg is geslaagd voor zijn cursus Praktijkbegeleider en André van der Tol heeft zijn LT3 examen met goed gevolg afgerond. Mooi daarbij is dat een aantal van ons André tijdens het examen heeft ondersteund door als trainingsgroep te fungeren.
We gaan hard op weg naar de zomer, de vakantie en relatieve looprust. Traditioneel is er de afsluiting van het loopseizoen. Dit jaar met een heerlijke BBQ georganiseerd door de barcommissie. Zorg er voor voor dat je er bij kunt zijn!
Tot slot, ik ben trots op onze club en iedereen die zich daarvoor enorm inzet. Dat geldt ook voor alle leden die door hun loopprestaties hun eigen grenzen verleggen, records breken en door deel te nemen aan wedstrijden/ loopjes onze club een gezicht geven. Dan denk ik onder andere aan degenen die tijdens Leiden Marathon moe maar voldaan hun afstand volbrachten. Maar ook de Roparunners onder onze leden, die voor het goede doel een van de langste non-stop estafettes (van Parijs naar Rotterdam) volbrachten; als loper, fietser, chauffeur, verzorger/masseur, teamcaptain of kok. Grenzen verleggen wordt ook letterlijk opgepakt door Liesbeth en Brigitte die een trailweekend in Spa organiseren op 2-3 juli voor de trailerlopers binnen onze vereniging.
Mensen maken de club en daaraan leveren jullie allemaal een bijdrage. Een bijdrage om trots op te zijn en over te praten. Ik wens jullie veel gezellige loopkilometers. We zien elkaar bij de duintraining op 12 juni of anders bij de afsluitende BBQ deze maand!
Arnoud