Den Haag Urban Trail 2016

Op zondag 3 juli vond de eerste editie van de NN Den Haag Urban Trail plaats. 3.000 deelnemers ontdekten op een unieke sportieve manier diverse highlights van de stad. Het parcours van ongeveer 10 kilometer bracht de deelnemers onder andere op het podium van de Koninklijke Schouwburg, de Stadsrijschool en zalen van het Theater aan het Spui. Brigitte, Geert, Marja en Moninne deden mee en Brigitte vertelt het verhaal:

We hebben een trailrun gelopen. En dan is het altijd spannend wat je onderweg tegenkomt. Wanneer het startschot klinkt duiken we als snel de diepte in.  Maar….deze keer geen ravijn, duinhelling of prachtig bosgebied maar de diepte van een talud van een parkeergarage!  We deden namelijk mee aan de Urban Trail in Den Haag. Een gezellige loop langs en (letterlijk) door de mooiste locaties van de stad. Uiteraard gaat het parcours door het Binnenhof maar ook recht door de grote kerk, café de boterwaag en de passage. Met als hoogtepunt hardlopend over het toneel van de Koninklijke Schouwburg. De gelopen afstand is ongeveer 10 km en de tijd wordt niet geregistreerd. Hierdoor is het een leuke combinatie van hardlopen en tegelijkertijd de toerist uithangen. Dit is nog eens een manier om alle toeristische locaties en hoogtepunten van een stad te bekijken! Het was leuk en gezellig. Deze loop gaat volgend jaar zeker weer op de kalender.

Brigitte