Arnoud

Hoe loopt het? – oktober 2016

Lopen verlicht! Loop verlicht! Het is weer even wennen na de zomerperiode. De dagen worden in rap tempo korter, de hesjes moeten weer aan. De tempogroepen krijgen onder bezielende leiding van de trainers naast warming up oefeningen ook krachtblokken. Dit alles maakt dat we nog lekkerder kunnen lopen door sterkere spiergroepen rondom de heupen. Lekker en ontspannen lopen voor iedereen, met kwalitatief goed geschoolde trainers. Dát is waar onze club voor staat.

Als bestuur vinden we ook loopveiligheid tijdens de trainingen van groot belang. Veiligheid voor jezelf, je loopmaatje en de groep. Hoewel we veel langs verlichte straten en wegen lopen, lijken we toch met onze reflectiehesjes op woensdagavonden weinig op te vallen. Wij zijn groot voorstander dat alle leden op woensdagavond lopen met actieve verlichting, zodat we op grotere afstand, ook zonder tegenlicht, zichtbaar zijn. Een aantal van onze leden loopt met een armlampje, de trainers hebben een blauwe armlamp. Het bestuur gaat het dragen van actieve verlichting niet verplichten, wel doen we een beroep op alle leden om actief verlicht op pad te gaan met de Loopgroep. Om dat te stimuleren hebben we als bestuur gekozen om een groot aantal armlampjes in te kopen die we op woensdagavond 28 september hebben uitgereikt aan jullie. Zodat de club niet alleen door de goede begeleiding van onze trainers verlichting krijgen tijdens onze trainingen, maar ook veilig en herkenbaar door het donker over straat gaan lopen in en rond Oegstgeest.

Hoe het bestuur het licht ziet...

Hoe het bestuur het licht ziet…

Ik hoop dat het lopen met actieve verlichting net zo gewoon wordt als het dragen van de veiligheidshesjes. Just do it. Ik wens ons allen veel veilige kilometers de herfstperiode in.

Arnoud