16 Oktober – maximaal test

Op zondag 16 oktober organiseren we weer een maximaaltest. Hierbij wordt je maximale hartslag bepaald, goed om te weten wanneer je echt in de zones wil lopen. Immers de Zoladz zones (van Z1 tot en met Z5) zijn gedefinieerd in relatie tot je maximale hartslag:

Z1 = HFmax – 50 (HF staat voor hart frequentie)
Z2 = HFmax – 40
Z3 = HFmax – 30
Z4 = HFmax – 20
Z5 = HFmax – 10

hartslagDe maximaaltest wordt georganiseerd door Frans en Colette, bij wie je ook met eventuele vragen terecht kan. Je hoeft je niet van te voren op te geven, maar hebt wel een hartslagmeter nodig. De trainers kunnen enkele hartslagmeters uitlenen, maar de meeste geïnteresseerden zullen zelf een hartslagmeter moeten meenemen.
Mensen die bètablokkers gebruiken tegen een hoge bloeddruk kunnen beter niet meedoen.