Dit jaar telt de groep ‘Start 2 Runners’ maar liefst 30 deelnemers. Op zondagochtend doorloopt iedereen nog beetje onwennig de warming-up oefeningen met vooral gegniffel bij het losdraaien van de heupen. Maar ook dit is een van de essentiële oefeningen om blessures te voorkomen, vertellen de trainers Joop, Annemieke, Wyb en Carola.
Na de warming-up krijgen de deelnemers een blokje looptechniek vervolgd door de looptraining zelf, waar wandelen en dribbelen met elkaar afgewisseld worden. Hier ligt de nadruk op rechtop lopen en zit iedereen met z’n hoofd aan een visueel omhoog trekkend touwtje vast. Nog belangrijker is de langzame opbouw: als via de groeps-app iemand enthousiast vertelt over haar ervaring met de ‘Fartlek’ trainings methode en daarbij vermeld dat vooral niet na te doen, bevestigt Joop dit nog eens simpel met “gewoon dribbelen en joggen is meer dan genoeg”.

Zo komt de groep nu de herfst door met als doel binnenkort soepel 30 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen. En dan.. lekker de winter doortrainen, op naar de 5 kilometer, haalbaar in de lente!

IMG_7572_start2run