PR op heilige grond in Amsterdam

René liep een PR in de Olympisch Stadionloop op 13 november, met start en finish op voor atleten heilige grond.

161114 IMG_0133Start en finish in het Olympisch Stadion Amsterdam. Is er een mooiere atletiekbaan voor een PR?
Op 9 Oktober liep ik ook al een 10 km in Amsterdam en evenaarde ik m’n PR tijd van 44:14. Zondag was het nog beter: 44:02. En dan ben ik nog maar net begonnen met het schema van Roel om bij de Nieuwjaarsloop in Leiden onder de 44 minuten te lopen. Moet wel kunnen zou je zeggen.

Het zijn voor 10 km liefhebbers mooie wedstrijden in Amsterdam. In het zogenaamde Rondje Mokum organiseren de atletiekverenigingen in Amsterdam ieder een 10 km wedstrijd en één keer een 15 km. De twee die ik nu gelopen heb, de Sloterplasloop en de Stadionloop, zitten allebei aan de zuidkant van Amsterdam en dus goed bereikbaar vanuit Leiden of Oegstgeest. Bovendien zijn deze twee allebei gecertificeerd. Een echt PR dus voor mij.

Veel dank aan de trainers en medelopers van de Loopgroep uiteraard. Anders zou ik zo’n tijd natuurlijk nooit halen. Ondanks dat Dave in ons groepje op de woensdagavond veel te snel loopt, krikt hij toch ook mijn tempo weer een beetje op. Kwestie van af en toe een stuk met Dave meesnellen.

René