Nieuwjaarsloop 8 januari – vrijwilligers gevraagd

De volgende Nieuwjaarsloop komt er weer aan. Samen met Leiden Atletiek organiseert Loopgroep Oegstgeest op zondag 8 januari weer de jaarlijkse prestatieloop en we verwachten weer een grote opkomst. Inmiddels zijn we al met de organisatie begonnen. De grootste uitdaging is het vinden van voldoende vrijwilligers, voornamelijk parcourswachten, maar ook mensen voor de inschrijving, de tassengarderobe en verschillende werkzaamheden rond start en finish.

De vrijwilligers van vorig jaar zullen binnenkort een email ontvangen, maar meer mensen zijn welkom, want vele handen maken licht werk! Je kunt je aanmelden bij Andre van der Tol andrevandertol@gmail.com of bij Frans van den Berg bergberg@euronet.nl. Ook kun je je opgeven via een inschrijflijst in de hal van Pecos. Voor parcourswachten/verkeersregelaars is er goed nieuws: de online quiz die de gemeente verplicht stelt, is dit jaar eenvoudiger geworden!

Voor nieuwe leden: Loopgroep Oegstgeest is betrokken bij het Zorg en Zekerheid Circuit, een serie van acht prestatielopen in de noordelijke helft van Zuid-Holland in het winterseizoen november – april. De naam komt van de hoofdsponsor: de zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Je kan aan losse wedstrijden deelnemen of inschrijven voor het hele circuit. De afstanden zijn: kort (5 km), midden (10 km) en lang (15 km tot halve marathon). Daarnaast is er altijd een “GeZZinsloop” voor kinderen al of niet met hun ouders.

Het derde evenement in de serie is de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop (voorheen Bosloop), meestal op de eerste zondag in januari, die Loopgroep Oegstgeest samen met Leiden Atletiek organiseert. Leiden Atletiek levert vooral de locatie: de atletiekbaan, kleedruimtes, kantine e.d. Wij leveren vooral vrijwilligers: parcoursbewakers, verkeersregelaars, mensen voor de inschrijving enz. Heb je nog nooit aan zoiets meegedaan, maar wil je de sfeer wel eens proeven: kom dan toch helpen. Er zijn ook klusjes waar geen ervaring voor nodig is.

nieuwjaarsloop2016start