Word ook trainer, doe mee met de LT2 cursus

Looptrainercursus LT2 

Alhoewel er al heel wat trainers rondlopen bij onze loopgroep is er om diverse redenen (blessures, drukke werkzaamheden, veroudering, uitbreiding activiteiten en dergelijke) nog altijd behoefte aan enkele nieuwe trainers. In het voorjaar organiseren we daarom weer de cursus assistent-looptrainer, officieel de LT2 cursus genoemd. Deze keer doen we dat samen met AV Rijnsoever in Katwijk en mogen we de mooie faciliteiten van deze vereniging gebruiken.

De cursus beslaat uit drie bijeenkomsten van 2 a 2,5 uur, waarschijnlijk twee avonden en een deel op zaterdag, aangevuld met wat leeswerk en enkele praktische opdrachten. De precieze data zullen in overleg met de cursisten worden vastgesteld, maar zijn dus in het voorjaar.

In de cursus wordt ingegaan op diverse aspecten van de loopsport, zoals trainingsleer,  jaarplanning, omgaan met groepen, looptechniek, onze interne afspraken en dergelijke. Na afloop krijgen de cursisten een officieel certificaat van de Atletiekunie en kan men eventueel vervolgcursussen volgen. De kosten van deze cursus zijn gering en worden door de vereniging betaald.

Vanuit Loopgroep Oegstgeest wordt de cursus gecoördineerd door Frans van den Berg. Er zijn inmiddels al twee kandidaten maar we hopen nog op een of twee (met name vrouwelijke) kandidaten.  Mocht je hiervoor belangstelling hebben, meld je dan bij Frans of via trainers@loopgroepoegstgeest.nl.

IMG_8399