Nieuwe trailgroep voor de kortere afstand!

Korte afstand trailen (XS)

Altijd al een trail willen lopen maar niet zo’n lange? Dan is dit je kans! Begin januari wordt er een groepje geformeerd die zondag 26 maart een trail van 10 km gaan doen in Eerbeek  (www.lenteloop.nl). Rob en Katja zullen de groep op de zondagochtenden gaan begeleiden. Het is ook een onderdeel van de trainersopleiding (LT3) van Katja. Opgeven kan t/m December 2016! Stuur een mail naar Rob of Katja

Wat is trailrunning?

Trailrunning is ‘off-road hardlopen’:

door de natuur, over smalle paadjes (trails) en natuurlijke hindernissen zoals heuvels/bergen, rotsen en beekjes bedwingen. Steeds meer hardlopers zoeken deze uitdagingen op. Op zoek naar meer beleving in plaats van massale evenementen over asfalt en continu de focus op snellere tijden. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te ervaren hoe fraai de omgeving is.

Trailrunning is een echte aanrader als training.

Je loopt minder op snelheid, maar meer op gevoel. Ieders stap is anders door de wisselende ondergrond, dus je concentratie wordt op de proef gesteld. Je bouwt meer kracht op in je benen en daardoor krijg je ook sterkere enkels. Bovendien is het ook goed voor je bovenlichaam, omdat je veel moet ”balanceren”.

Dus ben je niet bang voor een beetje modder, vind je het niet erg om daar voor een stukje te moeten rijden, wil je daar graag je zondagmorgen voor opofferen, loop je minimaal 9 km per uur en heb je al zo’n 8 à 9 km in de benen?

Opgeven kan t/m December 2016! Stuur een mail naar Rob of Katja

Foto Hermien - 20160821-duinen Foto Hermien - 20160904-Wisenttrail 2016