Arnoud

Hoe loopt het? – feestdagen & januari 2017

Het jaar 2016 is bijna voorbij en dan begint 2017 alweer. Daarom is dit het moment om stil te staan bij waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan. In het leven, maar ook bij onze loopambities.

Begin dit jaar werd Pecos ons nieuwe onderkomen en ondertussen zijn we aardig ingeburgerd. Het clubhuis van Pecos is inmiddels ook ons clubhuis geworden en daar heeft Pecos flink zijn best voor gedaan. Het pand is zowel binnen als buiten flink opgeknapt en onze jaarlijkse BBQ vierden we dit jaar op een prachtig nieuw aangelegd plaatsje voor het gebouw. Leuk om te zien dat ook leden van Pecos daarbij waren aangeschoven. Daarom hebben we bedacht om op 4 januari samen met de tafeltennis-sterren van Pecos een tafeltennisballetje slaan. Dit om het samen(woon)gevoel verder te versterken. Uiteraard zullen we ook een gezamenlijk glas heffen op het nieuwe jaar! De trainers zorgen die avond ook voor een paar routes voor degenen die toch de benen even willen loslopen voor de nieuwjaarsloop van 8 januari.

Op 8 Januari a.s. wordt de Nieuwjaarsloop weer (mede) georganiseerd door onze club. Loopgroep Oegstgeest zal daar weer goed vertegenwoordigd zijn; als vrijwilliger én als loper. Met zijn allen zetten we elk jaar mooie prestaties neer. Daarvoor gebruiken we elkaars kracht en inzet. Roel die met zijn schema’s voor de 10 voor 10 een aantal van ons ondersteunt bij het neerzetten van een top prestatie op de 10 kilometer. En André en Frans die als drijvende kracht alle vrijwilligers voor de Nieuwjaarsloop bij elkaar brengen om de voorbereiding op het parcours te ondersteunen en de loop in goede banen te leiden. Geweldig om deze energie te zien, te voelen en daaraan te kunnen bijdragen!

Afgelopen maanden heeft de Oegstgeester Sportfederatie, waar LGO ook deelnemer aan is, zich flink bezig gehouden met onze reactie op de sportnota. De gemeente wil dat alle verenigingen hun eigen broek op gaan houden. Daarbij worden alle verenigingen op zoveel mogelijk dezelfde wijze financieel aangeslagen. Het grootste bezwaar van de OSF is dat verenigingen onderling niet vergelijkbaar zijn door sportkarakter, ledenaantal en inkomstenbronnen. Wij zijn van mening dat door het voorgestelde financiële beleid de verenigingen die nu financieel gezond zijn, het in de toekomst niet gaan redden. Qua ambitie zitten we met de gemeente op dezelfde lijn, maar niet over de financiële vertaling daarvan. Naar de toekomst toe wil de OSF sporten in een grote diversiteit voor iedereen mogelijk laten zijn. En daar dragen wij ook als loopgroep ons steentje aan bij.

Begin deze maand namen we afscheid van Brian Jones die na jaren trainerschap en barcommissie onze club gaat verlaten. Een hardnekkige blessure dwingt hem te stoppen met lopen. Zoals ik in mijn korte toespraak naar hem al zei, blijft hij welkom op de club en houden we een barkruk voor hem beschikbaar als hij nog eens komt buurten. Tegelijkertijd treden ook weer nieuwe trainers aan die ervoor zorgen dat wij allemaal goed getraind en begeleid de weg op kunnen. En wil je niet op de weg maar zo af en toe off road lopen? Dan heb ik een leuk nieuwtje voor je: in januari begint er een nieuwe trailgroep XS, meer info daarover vind je in deze nieuwsbrief en op de site!

Zo kan ik nog uren voor- en achteruit kijken. Met steeds dezelfde conclusie; wat zijn wij toch een leuke vereniging! Bij het lopen zet je uiteindelijk zelf je prestatie neer. Maar daarbij is het wel gaaf dat we met elkaar onszelf daarin blijven stimuleren. Voor dit moment wens ik jullie allemaal enorm veel liefde en samenzijn toe tijdens de komende kerstdagen en de jaarwisseling. Ik hoop dat wij elkaar in goede gezondheid blijven zien in 2017 en weer veel gezamenlijke, gezellige en sportieve kilometers af gaan leggen.

1 antwoord
  1. Marcel Hölscher
    Marcel Hölscher zegt:

    Beste Arnoud,
    Als oud-voorzitter kan ik het niet laten om even te reageren. Dank je wel voor dit fijne eindejaarsstuk, waar de energie en het enthousiasme vanaf spatten. Het kan inderdaad niet genoeg aandacht krijgen: wat zijn we een leuke vereniging! En wat fijn dat er een kruk voor Brian gereserveerd blijft. The less you walk, the more you can drink. Zo heeft elk nadeel weer een voordeel. Op naar een mooi 2017!

Reacties zijn gesloten.